facebook

Що чекає на 16-річних українців, які не стануть на військовий облік?

Пояснення юриста

За українським законодавством, всі юнаки, яким виповнилося 16 років, мають стати на військовий облік. Відповідна процедура є обов’язковою, тому її ігнорування загрожує юридичними наслідками.

 

Про такі нюанси розповів адвокат Дмитро Франчук, пише видання «РБК-Україна».

За словами експерта, реєстрація у ТЦК поширюється абсолютно на всіх громадян чоловічої статі 16-річного віку. У процедуру входить вимога проходження медогляду та реєстрація особистої інформації призовника.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За нехтування вимоги законодавства – передбачене адміністративне стягнення.

 

Розмір штрафу залежатиме від обставин. Відповідальність за сплату нестимуть його батьки чи опікуни.

Юрист зауважив, що для неповнолітніх відсутність взяття на військовий облік не буде перешкодою для виїзду за кордон. Водночас, після досягнення 18 років неперебування на військовому обліку будуть вже розцінювати за ухилення від військової служби і на призовника можуть чекати серйозні обмеження щодо виїзду за межі країни.

Для реєстрації своїх даних необхідно звернутися у ТЦК за адресою проживання, потрібно пройти медогляд для визначення придатності/непридатності до військової служби.

– Результати огляду, а також інші особисті дані призовника заносяться до військово-облікових документів. Ці дані зберігаються та використовуються для подальших призовних заходів, – додав експерт.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Що чекає на 16-річних українців, які не стануть на військовий облік?