facebook

Топ 10 найкорисніших продуктів харчування

Німецький журнал Focus опублікував топ 10 найбільш корисних продуктів харчування, що є, на думку вчених, найбільш корисними для організму. У десятку кращих увійшли яблука, риба, часник, полуниця та інші не менш корисні продукти.

Нижче наведено результати їх досліджень.

1. Яблука

Той, хто з’їдає по яблуку в день, практично не має шансів захворіти хворобою Альцгеймера. Речовини, що містяться в м’якоті яблук, зокрема – кверцетин, гальмують проліферацію ракових клітин, надають протизапальний ефект, зводять до мінімуму шкоду від вільних радикалів. У яблуках міститься також безліч вітамінів і мікроелементів, що стимулюють імунітет і сприятливо діють на серцево-судинну систему.

2. Риба

Піклуючись про своє серце, намагайтеся їсти більше риби, ніж м’яса. Вживаючи щодня 30 грамів риби, ви значно зменшите ризик інфаркту. У рибі міститься велика кількість жирних кислот, що сприятливо діють на клітинні оболонки. Звертаючись до статистики, ми можемо спостерігати, що жителі півночі набагато рідше хворіють на серцево-судинними захворюваннями.

3. Часник

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Часник ефективний при боротьбі з простудними захворюваннями, сприяє поліпшенню травлення. Крім того, при його вживанні менше ймовірності виникнення раку шлунку і кишечника, а також зводиться до мінімуму ризик судинних захворювань, оскільки в ньому міститься ряд речовин, прочищають судини і перешкоджають їх закупорювання.

4. Полуниця

Необов’язково поїдати кислі лимони для відновлення вітаміну С в організмі. У полуниці цього вітаміну міститься більше. До того ж, високий вміст заліза в ягоді зміцнює імунітет. Деякі ефірні масла, що містяться в полуниці, гальмують вироблення ензимів, що стимулюють розвиток раку.

5. Морква

Морква багата бета-каротином, що нейтралізує вільні радикали, які руйнують структуру генів і провокують рак. До того ж, бета-каротин сприятливо діє на стан шкірного покриву і органів зору. У морквяний салат рекомендується додавати масло або сметану, так як бета-каротин добре розчиняється в жирах.

6. Перець

Гіркий перець покращує обмін речовин, сприяючи нормалізації ваги. Капсацин стимулює секрецію шлункового соку, тим самим перешкоджаючи розмноженню шкідливих бактерій в травному тракті. Солодкий перець крім вітаміну С містить барвник лютеолін, яке перешкоджає розмноженню ракових клітин, розвитку вікових проблем і захворювань кровоносної системи.

7. Банани

Це, мабуть, самий ситний і багатий вуглеводами фрукт. Вміщені в ньому баластні речовини перешкоджають швидкому всмоктуванню цукру. Кількість магнію в одному банані – одна шоста від добової потреби організму в цьому мікроелементі.

8. Зелений чай

Містить біологічно активна речовина – катехін, профилактирующих розвиток раку простати, атеросклерозу, сприяє спалюванню жиру. Досить щодня випивати не менше чотирьох чашок цього напою. У чорному чаї катехін руйнується в процесі виготовлення.

9. Соя

Включає в себе багато лецитину і вітамінів групи В, які зміцнюють нервову систему, поліпшують пам’ять. Також представляє собою незамінне джерело білків. Особливо корисні проростки сої.

10. Молоко

Молоко є основним продуктом харчування, що містить цінні білки, легко перетравлювані жири і вуглевод – лактозу. Також молоко багате кальцієм, який необхідний для попередження остеопорозу, правильного функціонування нервової та м’язової систем організму.

Безумовно, даний перелік корисних продуктів дуже спірне. Спроби визначити, що корисніше, робляться вченими постійно. Газета The Daily Mirror опублікувала свій список, до якого увійшли шпинат, коричневий рис, курятина, лососина, банани, курячі яйця, молоко, чорниця, зелень і часник.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Топ 10 найкорисніших продуктів харчування