facebook

Якщо постійно мерзнуть руки і ноги — виконуйте ці нескладні вправи для покращення кровообігу

Деякі люди скаржаться на те, що у них постійно мерзнуть кінцівки.

“Очерет на вітрі”- вправи Кацудзо Ніші для тих, у кого постійно мерзнуть руки і ноги, інформує UkrMedia.

Іноді ці явища супроводжуються болями в серці. Це ознаки того, що капіляри стиснуті спазмами: отже, вся система кровообігу працює погано, та органи і тканини не отримують достатнього харчування.

Таким людям рекомендуються, крім гімнастики для капілярів, ще дві вправи.

Перша вправа носить красиву назву в дусі Сходу – «Очерет на вітру». Вона значно підсилює потік крові по всій довжині нижніх кінцівок, знімає втому ніг, покращує живлення тканин і м’язів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Ляжте на живіт на тверду рівну поверхню, покладіть руки вздовж тулуба, зігніть ноги в колінах і розслабте їх, уявивши, що вони від колін до підошов перетворилися в очерет, який піддався волі вітру. Надайте своїм ногам повну свободу руху. Дайте їм можливість, згинаючись і розгинаючись, бити по сідницях. Можливо, дістати до сідниць вам вдасться не відразу. Допомагайте собі, представляючи, що вітер все з більшою і більшою силою вдаряє по вашим ногам – тростинам, і вони разом, то по черзі згинаються все нижче і нижче, наближаючись до сідниць. Цю вправу треба робити протягом 2-3 хвилин два рази на день, прагнучи до того, щоб п’ятки все ж діставали до сідниць.

Друга вправа для поліпшення кровопостачання кінцівок – масаж з допомогою горіхів. Їм можна користуватися також для зняття нервової напруги.

Візьміть два волоських горіха, помістіть між долонями і робіть обертальні рухи протягом 2-3 хвилин. При цьому важливо докладати зусилля, щоб горіхи якомога щільніше вжимались в долоні.

Потім покладіть по горіху під кожну ступню і катайте їх підошвами по рівній твердій поверхні, але знову ж таки не без зусиль, щоб горіхи щільно вжимались в ступні. Тривалість масажу ступень та ж, що і масажу рук.

Вправа третя – гімнастика при неоднаковому розвитку правої і лівої частин тіла

Людям, у яких неоднаково розвинені права і ліва частини тіла (м’язи, нерви і т. д.), треба виконувати капілярну гімнастику дещо інакше: лягти на бік, підняти руку і ногу приблизно на 30° по відношенню до тіла і виконати ними легкі коливальні рухи протягом 2-3 хвилин.

При неоднаковому розвитку правої і лівої частин тіла їхні функції не збалансовані, що часто призводить до різних хвороб. Ось чому так важливо, щоб обидві половини тіла були врівноважені.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Якщо постійно мерзнуть руки і ноги — виконуйте ці нескладні вправи для покращення кровообігу