facebook

Кілька найпоширеніших міфів про холодну погоду, які заважають відчувати себе сильними і здоровими в цей період

Давайте спробуємо розвіяти декілька міфів про холодну погоду.

З настанням зимових холодів кожний з нас починає турбуватися, як би не захворіти в період зниження температури, зменшення сонячного світла і скорочення світлої частини доби. В цей час ми більшою мірою відчуваємо депресивний стан, сонливість, частіше піддаємося простудним захворюванням. Але чи всі наші усталені знання про зимовий період такі вже непохитні? Давайте спробуємо розвіяти декілька міфів про холодну погоду.

Головна причина захворювань взимку холодне повітря

Багато вчених, що спеціалізуються в медичній сфері діяльності, впевнені, що подібна заява – чистий міф. Часте перебування на холодному повітрі стимулює роботу імунітету. Природно, міра потрібна у всьому: є різниця в «перебувати на холоді» і «переохолоджуватися».

Сонцезахисним кремом прийнято користуватися тільки влітку

Це чергова помилка. Найближче Земля знаходиться до Сонця саме в зимовий час. Це означає, що наш організм піддається більшому впливу шкідливих частинок, ніж влітку. До того ж сніговий покрив відбиває до 80% сонячних променів, насичених ультрафіолетом, що стає причиною різних шкірних захворювань, в першу чергу раку. Тому користуватися сонцезахисним кремом взимку не тільки можна, але і необхідно.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Недолік сонячного світла і тепла – причина депресії

Фахівці стверджують, що цей фактор лише мізерна причина погіршення нашого стану. Нудьга, втома і апатія взимку викликаються збільшеним робочим навантаженням, перевтомою, святковими витратами – загалом, типовим стресом.

Велика кількість вітаміну С допомагає вилікувати застуду

Перевищення денної дози, яка становить 70-75 мг, не призводить до позбавлення від застуди. До таких висновків прийшли співробітники Університету Гельсінкі, які впритул займалися дослідженнями даного питання.

Взимку посилюється випадання волосся

Навпаки, в зимовий період волосяний покрив починає активно зростати і ставати більш густим: властивість організму, яка передана нам від наших далеких предків. Звичайно, волосся, дійсно, стає більш ламким і сухим, але його кількість аж ніяк не зменшується.

Алкоголь зігріває в холод

Одна з найбільш поширених помилок. Прийом спиртного збільшує відтік крові від внутрішніх органів до шкірних покривів. Виходить, що з кожним ковтком тіло все більше охолоджується. Безупинне тремтіння теж не обіцяє нічого хорошого: тремтячи, організм захищається, виробляючи при цьому додаткове тепло.

Так що будьте здорові, незважаючи на зимові холоди!

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Кілька найпоширеніших міфів про холодну погоду, які заважають відчувати себе сильними і здоровими в цей період