facebook

Психологія переїзду: як подолати всі страхи і комплекси і адаптуватися на новому місці

Це дуже непростий і відповідальний етап в житті людини.

Пересаджуючи квіти з меншого горщика в більший, надаючи їм набагато кращі умови, помічали, що квіточки відразу після пересадки опускали голови, чахли, хворіли, і лише через час приживалися і росли далі. Не всі квіти змогли пережити свою пересадку.

Цей досвід наштовхнув на думку, як непросто дається людям переїзд, зміна місця проживання. Це дуже непростий і відповідальний етап в житті людини. Він може бути планований, підготовлений або раптовий, несподіваний, викликаний обставинами.

Непросто облаштуватися на новому місці. Начебто нічого страшного не сталося, але не стало поруч того середовища, яка формувалася роками: сім’я, друзі, знайомі, родичі, однокласники, однокурсники, товариші по службі, сусіди, робота, захоплення, звичний уклад життя. Живучи поруч, можна було й не зустрічатися роками, але гріло знання того, що вони завжди потенційно є поруч, це знання дарувало стан упевненості і захищеності.

Ще буває складно залишати свій дім, затишок і звичну атмосферу, цю зону комфорту, створювану роками.

На новому місці загострюються всі страхи і комплекси, часто відвідує почуття самотності та непотрібності. У цей момент особливо важлива підтримка. А всього-то треба час, щоб прорости корінням на новому місці, створити нове коло спілкування, знайти роботу.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

При переїзді, як і при будь-якій меті, важлива мотивація, заради чого ви вирішили змінити місце проживання. Коли мотивація висока, то все складається найкращим чином, відчувається величезна видима і невидима підтримка. Як тільки щось не виходить, як правило, достатньо відновити мотивацію, цілісно усвідомити, заради чого ви переїхали, дати собі час, не дозволяти страху управляти вами.

У перший час на новому місці часто виникає роздвоєність. Твоє тіло вже тут, на новому місці, а душа ще часто повертається на старе місце. Переїзд вже здійснено, головне цілісно усвідомлювати, заради чого ви тут. Може забуватися головний мотив переїзду, пов’язаний зі збереженням життя і здоров’я, а все частіше виникати жаль про залишені: будинок, друзі, улюблені люди, речі, заняття.

Кожного разу в таких ситуаціях важлива переоцінка цінностей і цілісне сприйняття обставин, що склалися, не дозволяти дрібницям перекривати більш важливу цінність. Все, що ви мали, ви самі створили, а, значить, це ваш ресурс, який і на новому місці з вами. Усвідомлюючи цінність свого здоров’я, цілісно приймаючи з подякою нове місце, завжди відкриваються нові можливості.

Перехідний період треба просто прийняти як даність і визначити його термін. Ви висмикнули себе з рідної землі, на новому місці ще потрібно прижитися. Доведеться змінювати деякі звички, відмовитися від порівняння, як було там і стало тут, бути готовим на будь-яку роботу на новому місці.

Коли ви грамотно приймаєте обставини свого життя, цілісні у своєму виборі, то, як правило, досить швидко формується нове середовище, робота, друзі, знайомі, сусіди. Трансформуючи любов до всього, що було в минулому житті, вирівнюється поле любові, і вже гармонійно формується новий простір.

Багато людей змінює місце проживання. Як правило, у тих, хто зумів прийняти нове місце з вдячністю, все залишене в минулому примножується сторицею: замість 3-х кімнатної квартири з’являється 3-х поверховий приватний будинок, нові високі посади, власні бізнеси, хороші автомобілі, набагато більш високий рівень доходу.

Не вдається прижитися тим, хто весь час живе в минулому, заганяючи себе в замкнуте коло: шкодуючи про минуле, не приходить нове, при цьому, співчуття ще більше посилюється, що ніяк не допомагає вирішенню ситуації.

В такі моменти ностальгії за минулим, завжди є можливість задуматися, що ще від себе залежне я можу зробити на новому місці. Як правило, ностальгія виникає, коли є почуття незадоволеності собою.

Цілісно беручи ситуацію, повертаючись в момент «тут і зараз», свідомо формуючи свою мотивацію (заради чого?) постійно підтримуючи грамотну ієрархію цінностей, з вдячністю до нового місця, завжди відкриваються нові можливості, про які ви навіть не думали і не дозволяли собі мріяти на старому місці.

Переїзд – це складний етап життя, він відкриває нові ресурси, дарує величезний розвиток, а результат завжди радує як подарунок за розвиток. Коли ви грамотно приймаєте складності і дякуєте новому місці, ваші нові ресурси стають набагато більші, що і винагороджується новими матеріальними благами.

Облаштувавшись на новому місці протягом перехідного періоду, проходить і туга за близькими людьми. Вони нікуди не поділися. Як раніше ви не завжди часто бачитеся, вас знову радує сам факт їх існування, інтернет допомагає спілкуватися частіше, ніж раніше, коло близьких людей розширюється в прямому і переносному сенсі.

Хочеться побажати всім, хто переїхав або тільки планує свій переїзд, нових друзів, знайомих, нових відкриттів і можливостей, з вдячністю дивитися в майбутнє, бачачи нові можливості і перспективи свого розвитку з творчою мрією на благо інших.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Психологія переїзду: як подолати всі страхи і комплекси і адаптуватися на новому місці