facebook

Чому ми соромимося і що з цим робити

Вчимося долати власну сором’язливість.

Чому деякі люди соромляться майже всього, а інші прекрасно себе почувають у будь-якій ситуації? Питання складне, але ми точно знаємо, що у деяких питаннях скромність вам заважає. Розберемося, в яких:

Ви не вмієте говорити «ні»

Ви не знаєте, як відмовити шефу, який попросив відкласти відпустку або жінці в поліклініці, яка попросила пройти без черги. Такі ситуації можуть заважати вам, псувати плани. Але ви не можете відмовити. Це дуже погано, тому що ваш комфорт і якість життя можуть від цього залежати. Якщо ви праві на 100% і відмова від свого рішення зіпсує вам плани або взагалі щось піде не так, ви маєте повне право стояти на своєму! Якщо жінка в поліклініці може трохи почекати, а в вас тільки година перерви на роботі – рішення очевидне. Навчиться говорити «ні» для свого комфорту

Ви соромитеся висловлювати свою думку

Вам легше з кимось погодитися, ніж висловити думку, яка відрізняється від думки інших. Так, ми розуміємо, що іноді не варто сперечатися, але, якщо ви знаєте, що різноманітність думок нікому не завадить – спокійно висловлюйте її. Якщо люди не хочуть сприймати її, то проблема в них, а не в вас.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Ви не впевнені у своїх силах

Вам здається, що ви недостатньо добре працюєте/готуєте/пишете і так далі. Ви не показуєте свої таланти, бо думаєте, що робите це погано. У той час як люди, у яких талантів немає (як і комплексів), роблять те, що могли б робити ви!

Якщо вас хвилює думка оточуючих, слід на них «забити»

Завжди знайдеться хтось незадоволений, але це не повинно вас хвилювати. Тут немає ніякого рецепту, просто треба «забити». Ці люди нічого не змінять, тим більше, своєю думкою про вас.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Чому ми соромимося і що з цим робити