facebook

Декілька причин перестати користуватися на ніч кремом для обличчя

Давайте проаналізуємо аргументи даної точки зору.

Нанесення нічного крему на обличчя багатьом здається класикою догляду. Раз вночі шкіра більш сприйнятлива до дії компонентів косметики, раз відбувається процес регенерації та оновлення, шкірі потрібно допомагати. Вибір крему для обличчя ретельно продумується, а нерідко ще й активно обговорюється в мережі. Однак в наші дні набирає прихильників інша точка зору (в тому числі серед косметологів) – використовуючи крем на ніч, ми надаємо шкірі ведмежу послугу і сприяємо її передчасному старінню. Давайте проаналізуємо аргументи даної точки зору. Догляд за чутливою шкірою, за жирною, нормальною і сухою шкірою може бути іншим, ніж ми звикли про нього думати.

Причина 1. Дати шкірі шанс

Нанесення на ніч крему, особливого жирного, поживного, наглухо «закупорює» шкіру. В результаті шкіра не має можливості природним чином оновлюватися, виводити шлаки та інші шкідливі речовини. Якщо такий посилений догляд триває постійно, природні процеси самоочищення і саморегенерації дуже сильно пригнічуються і практично припиняються. Адже ми не даємо можливості потенціалу шкіри проявити себе. Нічого хорошого в цьому немає. Ми просто «підсаджуємо» шкіру на крем, руйнуючи її власну здатність до відновлення. Постійний захист ламає природний імунітет шкіри. Постійне насичення вологою і поживними компонентами призводить до того, що шкіра не може виробляти їх самостійно.

Звичайно, залишити шкіру без крему на ніч потрібно не на один день. Спочатку вас чекає «ломка» – шкіра звикла до кінських доз кремів. Але вже через пару тижнів ви оціните результат.

Причина 2. Некорисна хімія на всю ніч

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Залишимо на хвилинку в спокої тих, хто користується органічною косметикою, і подивимося на більшість жінок. Абсолютна більшість жінок використовує на ніч креми з хімічними речовинами. Просто погляньте на склад свого крему. Там можуть бути парабени, продукти нафтопереробки, найрізноманітніші далеко не корисні речовини, які залишаються на вашій шкірі на всю ніч, можуть накопичуватися і не сприяти здоров’ю.

Одна справа, якщо ви наносите їх тільки вдень, а потім змиваєте, даючи шкірі відпочинок. А якщо ви слідом за денним кремом тут же наносите нічний (після очищення, зрозуміло, але не в цьому суть)?.. Вся ця хімія діє на вас цілодобово.

Причина 3. Навіть фахівці це визнали

Слід зазначити, що деякі відомі виробники косметики вже визнали цю концепцію – відмови від нічних кремів. Хоча, як ми розуміємо, виробникам це зовсім не вигідно. Замість того, щоб продати черговий диво-засіб для нічного догляду, бренд радить не використовувати ніяких кремів. Не можна не відзначити, що це бренди органічної косметики.

Є про що замислюватися, чи не так?

Причина 4. Набряки і не тільки

Багато жінок, які роками використовували крем на ніч, помічали ранкову набряклість шкіри. Опоненти заперечують, що таке може статися тільки з невідповідним кремом. Однак є жінки, які роками користувалися різними кремами, в тому числі органічними, і результат був один – ранкові набряки. Коли вони перестали використовувати крем на ніч, набряків не стало.

Якщо після використання нічного крему на ранок ваша шкіра відчуває такі проблеми, варто задуматися над відмовою від такого догляду:
– набрякле обличчя;
– проявилися за ніч зморшки;
– жирність і блиск, які супроводжують вас весь день, або, навпаки, підвищена сухість;
– гнійники;
– шкіра після вмивання сохне, як ніби її позбавили вологи.

Якщо мазати, то не на ніч

Нічні креми називаються так зовсім не тому, що їх треба наносити на ніч. Вони призначені для вечірнього догляду. Наносити їх слід мінімум за 2 години до сну, а краще ще раніше, обов’язково промокнувши серветкою. Багато хто йде ще далі – перед сном очищають шкіру і тонізують. На цьому все – на ніч ніякого крему.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Декілька причин перестати користуватися на ніч кремом для обличчя