facebook

Справжній стрес для батьків: озвучено, коли закінчиться навчання у школах та скільки триватимуть літні канікули

Стало відомо, коли в українських школярів розпочнуться літні канікули


Попри продовження війни, навчальний рік в Україні стартував, як і належить, з 1 вересня. Вже на вулиці травень, а це означає, що незабаром діти підуть на літні канікули. Стало відомо, коли закінчиться навчальний рік 2022-2023, пише 24 канал.

Відповідно до офіційного навчального календаря, складеного Міносвіти України, навчальний рік складається з традиційних 4 чвертей та канікул у межах семестрової системи.

У Міносвіти поінформували, що у 2023 році літні канікули розпочнуться з 25 травня та триватимуть до 1 вересня поточного року.

У межах цього навчального року школярі вже мали канікули в такі періоди:

Восени з 24 до 30 жовтня минулого року;
Взимку з 26 грудня 2022 року до 8 січня 2023 року;
Весняні – з 27 березня по 2 квітня.
При цьому у приватних школах міг бути інший календар канікул, який може суттєво відрізнятися від стандартного.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Відповідно до освітнього закону тривалість навчального року у школах України має становити не менше 175 навчальних днів.

Але в умовах воєнного стану його тривалість визначає уряд України. Кабмін скоротив тривалість навчального року до 155 днів. Тому цей навчальний рік розпочався 1 вересня 2022 року і має закінчитися 30 червня 2023 року.

Але у Міносвіти зазначили, що обласні адміністрації спільно зі співробітниками сфери освіти залежно від ситуації з безпекою у регіоні мають право затвердити остаточне рішення щодо дати закінчення навчального року у своєму регіоні.

Через те, що були відключення електроенергії восени та взимку по всій країні та з урахуванням того, що війна триває, а діти не можуть нормально вчитися, навчальний рік можуть продовжити, щоб діти встигли вивчити весь матеріал за затвердженим планом.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Справжній стрес для батьків: озвучено, коли закінчиться навчання у школах та скільки триватимуть літні канікули