facebook

На думку вчених: фактор, який робить сімейне життя більш щасливим

Цінність подібних досліджень у тому, що вони можуть допомогти прийняти правильне рішення на певному етапі життя.

Фрідріх Ніцше сказав: «Шлюб робить нещасним не брак любові, а недолік дружби».

Можна назвати різні причини, за якими ми вступаємо у шлюб, але при цьому ми незмінно обіцяємо бути поруч в горі і в радості, поки смерть не розлучить нас. Зовсім недавно вчені прийшли до справді цікавих умовиводів. Вони з’ясували, що найбільш щасливі пари, в яких партнери є кращими друзями. Дослідження проводило Національне бюро економічних досліджень. Дослідники встановили, що такі люди в два рази більше задоволені своїм життям порівняно з тими, хто не вважає другу половинку своїм кращим другом.

«Ті, хто вважають один одного кращими друзями, відчувають набагато більше щастя і задоволення від спільного життя. Це вірно як для пар, які не перебувають в офіційному шлюбі, так і для тих, хто узаконив свої стосунки», – пишуть автори дослідження.

Близько половини учасників дослідження відзначили, що партнери (крім усього іншого) – кращі друзі. При цьому 53% чоловіків, які перебували в офіційному шлюбі, повідомили, що вважають свою дружину кращим другом. Для жінок цей показник становив 43%. Із загального числа пар, які не перебувають в офіційних відносинах, але ведуть спільний побут, ці показники склали 48% у чоловіків та 44% у жінок.

Вчені враховували такі фактори, як вік і стать партнерів, їх дохід та стан здоров’я, а також колишній рівень задоволеності життям. Однозначно можна сказати одне: вступаючи в шлюб з людиною, яка є для вас найкращим другом, ви з більшою ймовірністю будете щасливі і задоволені життям.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Цінність подібних досліджень, насамперед, у тому, що вони можуть допомогти прийняти правильне рішення на певному етапі життя. Скажімо, ви думаєте про те, чи варто вам одружитися/вийти заміж за людину, з якою ви досить довго зустрічаєтесь. Цілком ймовірно, у вашій голові будуть крутитися питання: «чи добре він освіченйи?», «Достатньо заробляє?», «Чи поділяємо ми головні життєві цінності один одного?», «Вдалося мені порозумітися з його батьками?», «Чи вміємо ми залагоджувати конфлікти?», «Часто я сміюся/ поруч з ним?», «Чи можу я покластися на нього?»

Тепер до цього списку потрібно додати ще одне питання. Вам варто запитати себе: «Чи є ця людина моїм найкращим другом?».

Кращий друг ніколи не кине вас в біді. Він підтримає у всіх ваших починаннях. Це та людина, якій ви в першу чергу розповідаєте про ваші успіхи. Вона знає про всі ваші примхи і все одно любить вас. Кращий друг знає вас дуже добре і мотивує ставати ще кращими. Ви відчуваєте себе погано? Ця людина відкладе всі справи для того, щоб зварити курячий бульйон і приготувати для вас ванну. Все тому, що ви дійсно важливі для неї.

Ви вже перебуваєте в шлюбі з людиною, яка є для вас найкращим другом? Наші вітання! Тепер ви остаточно переконалися в тому, про що й так знали. Все тому, що ви прийняли вірне рішення і уклали шлюб з прекрасною, щедрою, часом буркотливою і недосконалою людиною.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

На думку вчених: фактор, який робить сімейне життя більш щасливим