facebook

Можна нарватися на штраф: у МВС попередили водіїв – перевірте, чи є це в авто

Деякі водії можуть отримати штраф і навіть залишитись без прав


У Головному сервісному центрі МВС нагадали всім водіям про необхідність мати у своєму авто аптечку.

“Ви давно перевіряли комплектацію своєї автомобільної аптечки? У Тиждень Безпеки Дорожнього Руху нагадуємо про це. Від нашого ставлення до безпеки, знання основ медичної допомоги та культури донорства крові може залежати чиєсь життя”, – йдеться у повідомленні.

Варто нагадати, що у разі відсутності аптечки, поліцейські можуть оштрафувати водія на 340 грн. Це порушення зазвичай кваліфікується як порушення год. 1 ст. 121 КУпАП – керування транспортним засобом з технічною несправністю (відсутність аптечки).

Проте є винятки. Зокрема, відсутність аптечки у приватному автомобілі, який не використовується для пасажирських перевезень, має лише запобіжний характер. Нормативні документи не передбачають окрему відповідальність за керування таким автомобілем без аптечки.

Якщо ж ТЗ використовується для перевезення пасажирів, відсутність аптечки може призвести до накладення штрафу в розмірі 680 грн.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Повторне порушення протягом року може призвести до позбавлення посвідчення водія на період від трьох до шести місяців або адміністративного арешту на період від п’яти до десяти днів.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Можна нарватися на штраф: у МВС попередили водіїв – перевірте, чи є це в авто