facebook

Психологічні хитрощі, які ви можете почати використовувати прямо зараз

Є деякі складні життєві проблеми, і всі ми хотіли б мати спеціальну магічну кнопку, щоб їх вирішити.

На жаль, такої речі немає. Але деякі психологічні трюки можуть допомогти вам подолати труднощі, виправити відносини з іншими людьми і знайти рівновагу.

Ми розповімо вам декілька секретів, які ви можете почати використовувати у своєму повсякденному житті одразу після прочитання цієї статті. Ці трюки, безумовно, полегшать ваше життя

Для того, щоб мати підтримку у когось у майбутньому, попросіть їх про невелику послугу сьогодні

Давним-давно Бенджамін Франклін вирішив завоювати довіру людини, яка не любила його. Ця людина могла вплинути на його політичну кар’єру і мала велику бібліотеку. Франклін написав дуже ввічливий лист, де він попросив чоловіка про послугу – позичити йому рідкісну книгу на пару днів. Книга була відправлена ​​негайно. Незабаром після цього відомий політик повернув її з подякою. А наступного разу, коли вони зустрілися, любитель книг сам підійшов до Франкліна, і вони стали друзями.

Як пізніше зазначив політик у своїй автобіографії, «хтось, хто колись зробив для тебе щось приємне, скоріше за все, пізніше допоможе тобі». Як ви можете використовувати цю пораду в реальному житті?

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Ви можете попросити людину, яку ви майже не знаєте, про невелику послугу. Наприклад, попросіть їх позичити ручку або олівець. Після цього шанси, що ця людина зробить для вас щось більше, набагато вищі. І якщо колега не любить вас, ви можете запитати її думку з деяких важливих питань. Це буде гарною основою для ваших майбутніх відносин.

Достатньо лише одного слова, щоб дізнатися, чи ви подобаєтесь комусь

Вам не потрібно ставити пряме запитання, щоб дізнатися, подобаєтесь ви людині чи ні. Все, що вам потрібно зробити, це вибрати якесь конкретне слово, і кожен раз, коли людина промовляє це слово або його синонім, вам потрібно кивати і посміхатися. Якщо ви подобаєтеся цій людині, вона почне використовувати це слово все частіше і частіше.

Жуйте жувальну гумку, щоб заспокоїтися

Згідно з науковими дослідженнями, цей процес різко знижує рівень кортизолу (гормону стресу). Є кілька можливих пояснень цього. Одна з них полягає в тому, що кров краще поступає до голови, і ви стаєте більш розслабленими. Інше пояснення каже, що це через наші приємні асоціації з їжею та жуванням, саме це робить нас щасливішими та спокійнішими.

Крім того, жувальна гумка може допомогти відволікти нас і допомогти позбутися шкідливих звичок, таких як їжа під час стресу або кусання нігтів.

Скажіть кому-небудь секрет, щоб поліпшити ваші стосунки

Хороший спосіб завоювати довіру людини – поділитися секретом з нею. Звичайно, ви не повинні говорити їм щось дійсно важливе, особливо якщо ваша мета просто побудувати хороші відносини. Важливо показати цій людині, що ви їй довіряєте, і що ви думаєте, що це важливо, щоб вона щось знала. Таким чином, вона відчує, що вони пов’язана з вами чимось важливим.

Запропонуйте комусь 2 варіанти, щоб отримати те, що ви хочете

Якщо вам потрібно, щоб хтось вибрав чи зробив те, що він не хоче робити, просто поставте правильне запитання. Не питайте прямо, чи зробить він це чи ні. Замість цього запропонуйте йому 2 варіанти.

Наприклад, потрібно отримати звіт від вашого колеги. Не питайте його, зробить він це чи ні. Запитайте, коли він зможе дати вам звіт: завтра чи через кілька днів.

Саме так люди відчувають, що вони важливі і отримують ілюзію контролю над ситуацією.

Зробіть помилку, щоб стати більш привабливими

Ми завжди намагаємося уникати помилок, головним чином тому, щоб над нами не сміялися. Проте маленька помилка може зробити нас більш привабливими в очах інших. Помилка робить вас простим смертним, а не ідеальною людиною. Ідеальних людей, як правило, бояться і вони нікому не подобаються.

Інші люди не будуть боятися зробити помилку у вашій присутності, що допоможе їм почуватися більш комфортно та розслаблено. І якщо вони також можуть вказати, що ви зробили помилку, вони можуть навіть почуватися краще, і ви не будете ображені. По-перше, ви зробили це самостійно, а по-друге, ви виграли довіру людини.

Але не перестарайтеся. В іншому випадку вони можуть почати сумніватися, що ви хороші в тому, що ви робите.

Якщо є подібність між вами та іншими людьми, то ви їм більше сподобаєтеся

Багато людей знають про дзеркальні жести. Тим не менш, можна досягнути значного ефекту, якщо усно відзначити схожість між вами та іншими людьми.

Тільки подумайте про іноземних туристів, коли вони зустрічають земляка за кордоном. Або як приємно дізнатися, що ви навчалися в тій же школі, що й хтось інший. Ми маємо прихильність до подібних людей.

Говоріть компліменти щодня

Говоріть людям щодня хороші речі. Навіть якщо ви в жахливому настрої. Навіть якщо день був дійсно поганий.

Спочатку буде важко, але з часом ви звикнете до цього, і вам не доведеться змушувати себе говорити приємні речі. І саме тому інші люди почнуть краще до вас відноситися

Більше того, ви можете говорити хороші речі не тільки вашим друзям і колегам, але й випадковим людям, працівникам сфери обслуговування і водіям. Ці слова змушують інших людей відчувати себе кращими і створюють гарну атмосферу.

Не переоцінюйте увагу до себе

Ми звикли концентруватися на собі і тому, коли ми не виглядаємо дійсно добре вранці, ми вважаємо, що всі це помічають. Але насправді це не так.

Це називається ефектом прожектора. Ми переоцінюємо важливість нашої зовнішності та наших дій для інших людей.

Подумайте про час, коли ви знаходитесь за містом. Ви, як правило, носите одяг, в якому ви відчуваєте себе комфортно, ви не витрачаєте годину перед дзеркалом, і ви їсте все, що хочете. Отже, постарайтеся зберегти цей досвід і розслаблені і комфортні почуття у повсякденному житті.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Психологічні хитрощі, які ви можете почати використовувати прямо зараз