facebook

“У цій сфері винаходити велосипед не потрібно”, – у Зеленського розповіли, як боротимуться з корупцією

Штаб кандидата в президенти Володимира Зеленського поділився баченням способів побороти корупцію в Україні.


“Ми наголошуємо, що в цій сфері винаходити велосипед не потрібно. Давно відомо, що треба робити. Просто політичної волі ніколи не було”, – цитує Цензор.НЕТ повідомлення команди Зеленського в Telegram.

У штабі кандидата пропонують:

Формувати антикорупційні органи через незалежні міжнародні конкурсні комісії.
Скасувати недоторканність.
Створити міжнародний Вищий економічний суд і позбавляти суддів посади в разі ухвалення неправосудних рішень.
Позбавити силові структури невластивих функцій (ініціювання справ і розслідування економічних і фінансових злочинів) і формувати їх винятково через незалежну міжнародну конкурсну комісію.
Максимально декриміналізувати економічну діяльність: карати економічно і адміністративно за економічні порушення, притягнути до відповідальності чиновників, які висувають штучні претензії до бізнесу.
Збільшити суворість покарання для державних службовців шляхом підписання згоди на добровільне позбавлення служби та через введення додаткового покарання у вигляді конфіскації всього майна і довічної заборони обіймати державні або місцеві посади, ввести заборону суддівських рішень щодо виходу під заставу.
Перенести “державу в смартфон” через реалізацію максимальної кількості послуг бізнесу в електронному вигляді.
Максимально залучити громадян до викриття корупції за допомогою винагород.
Ініціювати звернення до західних правоохоронців із проханням почати антикорупційні розслідування проти тих українських корупціонерів, які встановлені українськими антикорупційними органами.

“Громадське” зазначає, що низку цих пропозицій неможливо реалізувати без відповідних рішень парламенту, зокрема щодо скасування депутатської та суддівської недоторканності, створення нового суду, декриміналізації економічної діяльності, зміни повноважень силових структур, посилення відповідальності чиновників. Адже це потребує внесення змін до чинного законодавства, у президента таких повноважень немає.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“У цій сфері винаходити велосипед не потрібно”, – у Зеленського розповіли, як боротимуться з корупцією