facebook

Топ-7 нових сортів кімнатних рослин 2017 року

З приходом нового посадкового сезону кожен любитель садової справи намагається порадувати себе новинкою. Якщо дачна ділянка ще стоїть під сніговою шапкою, і до висадки розсади ви повністю готові – побалуйте себе кімнатними квітами. Адже з їх появою дім зміниться, заграє новими кольорами, наповниться незвичайними ароматами.

Анемони Біколор

Цибулинна багаторічна рослина, яка прикрасить підвіконня або балкон будь-якої квартири. Висота кущиків 25-30 см. Різьблені листочки анемони нагадують зелень петрушки або оленячі ріжки. Соковитий відтінок листя гармонує з надзвичайно забарвленими квітами. Серединка квітів чорна, а пелюстки – білосніжні з бордовою облямівкою ближче до центру. Розпускаються бутони з травня по серпень. Ніжні квіти так ніжно колишуться на вітрі, що садівники дали ще одне ім’я цій рослині: дочка вітру.

Бегонія Пікоті

ульбовий гібридний сорт всіма улюблених строкатих бегоній. Пишні махрові квіти пофарбовані в різні відтінки і колірні комбінації з тонкою контрастною облямівкою по краю кожної пелюстки. Вони вкривають кущ пишною, ароматною шапкою з кінця весни до перших холодів. Рослина середньої висоти, близько 40 см, росте на сонці і в тіні, любить частий помірний полив.

Герань сорту Мушкатик

Порадує любителів зелених балконів, квітучих садів і строкатих літніх клумб пишними шапками червоних, як полум’я, квітів. Сорт відрізняється раннім і тривалим цвітінням та великою кількістю суцвіть. Кущики, якщо їх правильно обрізати і прищипувати, розростаються компактними густими шапками. Багаторічна квітка потребує прохолодної зимівлі і регулярного поливу влітку.

Лаванда Южанка

Ніжна і чарівна квітка. З приходом популярності стилю прованс, в інтер’єри наших квартир з гірських схилів перебралася і лаванда. Надзвичайний фіолетовий колір її квітів-колосся і впізнаваний аромат стали візитною карткою цілого напрямку в моді.

Якщо ви шанувальник сільського стилю і любите йти в ногу з модою – тоді кущ лаванди, вирощений власними руками, стане гармонійним елементом вашого будинку. Вона не вибаглива до поливу й складу ґрунту. Цвіте в кінці літа, виділяючи чудовий аромат. Кущики досягають 60 см у висоту і відмінно помістяться на балконі.

Фатсія Самурай

Незвичайний кущик з блискучим різьбленим світло-зеленим листям розміром до 35 см. Фатсія любить світлі східні чи південні підвіконня і простір. Добре переносить провітрювання і протяги. Рослина невибаглива, головне – не забувати про добрива. Благодатним для квітки стане часте обприскування відстояною теплою водою. Взимку, в період спокою, можна знизити температуру до +10˚С. Квітникарі помітили, що фатсія покращує мікроклімат в домі, сприяє затишній і доброзичливій атмосфері.

Арум Італікум

Екзотична квітка висотою до 30 см. Великі зелені листки будуть прикрасою квартири. Цвіте рослина в середині літа, випускаючи золотисті стрілки суцвіть. Ближче до осені на них формуються насіннєві коробочки, через що стрілки стають яскраво-червоними. Ароник італійський, як ще його називають, не любить прямих сонячних променів, віддає перевагу північним і західним підвіконням. Листя рослини сезонно опадає і виростає знову, тому не хвилюйтеся, якщо ваш зелений красень раптом почав в’янути.

Пеларгонія Мультиблум

Відрізняється пишним раннім цвітінням. Бутони зібрані в зонтичні суцвіття. На одному кущі їх буває так багато, що листя зовсім не видно. Тоді рослина здається єдиним квітучим рожево-білим шаром. Такою ароматною прикрасою облагороджують підвіконня кухонного вікна, кашпо на балконі або клумби у дворі.

Багаторічна рослина перезимує в піддонах на західних і північних вікнах в стані відносного спокою, а навесні знову одягне святковий квітковий наряд. Цей кущик не вище 35 см, невибагливий і посухостійкий. Тому якщо серце просить краси, а навичок і знань садової справи немає – почніть з пеларгонії. Разом з нею до вас прийде досвід, знання і багато-багато нових сортів рослин для дому і саду.

Ці та інші цибулини та насіння ви можете придбати в магазині «Дім і Сад». А якщо очі розбігаються від асортименту і вибір зробити важко – замовте один з наборів насіння кімнатних рослин, там ви знайдете відразу кілька сортів за максимально вигідною ціною. Широкий вибір посадкового матеріалу, спеціальні суперпропозиції та акції зроблять покупки в нашому магазині ще приємнішими.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Топ-7 нових сортів кімнатних рослин 2017 року