facebook

Голова СБУ Грицак подав у відставку

Також подали у відставку всі його заступники.

Очільник Служби безпеки України Василь Грицак подав заяву про відставку.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

 

“Виконую обіцянку і публічно інформую: сьогодні подаю на розгляд новообраному президенту України рапорт про своє звільнення з посади голови СБУ. Також повідомляю, що у встановленому Військовими статутами порядку відповідні рапорти про звільнення із займаних посад складені усіма заступниками голови СБУ та членами команди, які пліч-о-пліч зі мною встали на захист України у найважчі дні російської збройної агресії”, – заявив Грицак.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За його словами, рапорт про відставку він написав із “важким серцем” та пишається своєю роботою в СБУ.

“До поки ж президент України і Верховна Рада України у визначеному Конституцією України порядку не вирішить питання хто має очолювати Службу безпеки України, чинний склад СБУ продовжить захищати безпеку держави та українського народу”, – наголосив він.

Нагадаємо, 16 травня заступник глави Адміністрації президента Костянтин Єлісєєв підтвердив інформацію, що подав у відставку. Того ж дня віце-спікер, уповноважена президента з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко заявила, що

Геращенко йде з Тристоронньої контактної групи
подала у відставку з посади уповноваженої та представника України у гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи у Мінську. Геращенко заявила, що готова допомагати новому президенту у питаннях, пов’язаних із групами перемовників у Мінську.

До цього чинний президент Петро Порошенко 11 травня звільнив ще одного заступника голови своєї Адміністрації Олексія Філатова. Чутки про звільнення Філатова з’явились ще на початку квітня поточного року. Указ прогнозували 21 квітня, однак тоді в АПУ чутки спростовували.

Крім того, на початку травня міністр закордонних справ України Павло Клімкін пообіцяв запропонувати обраному президенту Володимиру Зеленському свою відставку. Втім, поки цього він не зробив і залишається на посаді.

4 травня написав заяву про звільнення і голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко. Згодом указ про його звільнення з’явився на сайті АП. Після завершення другого туру виборів також подали у відставку троє очільників обласних адміністрацій: Львівської – Олег Синютка, Миколаївської – Олексій Савченко та Закарпатської – Геннадій Москаль.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Голова СБУ Грицак подав у відставку