facebook

Світло за ціною золота: скільки платитимуть українці за електрику у червні

З 1 липня в Україні стартує ринок електроенергії. Але, по мірі наближення дати “Х”, пристрасті навколо цього питання все більше загострюються, особливо цікавить простих українців питання, скільки тоді доведеться платити за світло.

Ринок сприятиме створенню конкуренції, яка повинна відкоригувати і тарифи, і якість послуг, – пише “Страна”.

За словами фахівців, з одного боку, нова схема прогресивніша діючої. Адже споживачі зможуть обирати свого постачальника електроенергії, тоді як зараз його українцям “призначають”.

З іншого боку, ті самі тарифи можуть різко злетіти – від 30% до 200-300% і навіть більше. Втім, говорячи про чесну конкуренцію, всі розуміють, що ринок електроенергії в нашій країні контролює вузький круг компаній, розраховувати на достаток ринкових пропозицій навряд чи доведеться.

Наступний етап – запуск вільного ринку. Коли споживачі (в першу чергу, промислові компанії та юридичні особи) можуть вибирати собі постачальника. Держава при цьому не братиме участі в регулюванні тарифів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Але навіть виходячи з європейської практики ціна на ринку на добу вперед на 30-40% вище, ніж за двосторонніми договорами. У нас ця різниця буде 100%. І за такими цінами змушені будуть купувати електроенергію промспоживачі та юридичні особи”, – сказав голова правління “Запоріжжяобленерго” Дмитро Крючков.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Світло за ціною золота: скільки платитимуть українці за електрику у червні