facebook

Стала відома головна тема зустрічі Зеленського з місією МВФ

У президента впевнені, що економіка України наразі зростає дуже повільно

Сьогодні, 28 травня, президент України Володимир Зеленський проведе зустріч з представниками місії Міжнародного валютного фонду. Темою обговорення стануть основні напрямки реформ в Україні, повідомив представник президента в Кабінеті міністрів Андрій Герус.

За його словами, будуть обговорені всі “основні моменти”, оскільки є бажання продовжити співпрацю з МВФ, а економічне зростання в Україні в першому кварталі 2019 року на рівні 2,2% ВВП “не є високим”.

“[Обговорюватимуться] основні напрями реформ, які відбуватимуться, таких реформ, від яких може виграти все українське суспільство і зростати українська економіка. Все конструктивно, ніяких особливих несподіванок не очікується. Триватиме співпраця і діалог. …Нам потрібно співпрацювати з МВФ для того, щоб збільшити зростання ВВП, щоб мати сильну економіку, і тоді вже можна буде відмовлятися від співпраці з МВФ”, – заявив представник президента в уряді.

Нагадаємо, раніше експерти пояснили сайту “Сьогодні”, навіщо місія МВФ зустрінеться з Володимиром Зеленським. Економісти припускають, що однією з тем для обговорення стане нова програма співпраці, оскільки чинна завершується наприкінці 2019 року.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Нагадаємо, 18 грудня 2018 року Рада директорів МВФ затвердила нову програму співпраці з Україною – stand-by. Термін програми – 14 місяців, обсяг – близько 3,9 млрд доларів. Того ж місяця Україна отримала перший транш за новою програмою МВФ в 1,4 млрд доларів і побила рекорд за валютними резервами.

Поточна місія МВФ розпочала роботу в Україні 21 травня. Того ж дня прем’єр-міністр Володимир Гройсман і міністр фінансів Оксана Маркарова зустрілися з представниками місії.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Стала відома головна тема зустрічі Зеленського з місією МВФ