facebook

“Слуги народу” забрали з бюджету субвенцію для громад на 2 млрд грн

Команда “Європейської Солідарності” стала на захист фінансування регіонів з державного бюджету, на які покладено основне навантаження із боротьби з коронавірусом.


Про це повідомила співголова фракції “Європейська солідарність” Ірина Геращенко, інформує пресслужба “ЄС”.

“Триває битва за перерозподіл бюджету: саме тому переноситься позачергове засідання Верховної Ради, яке мало відбутися в п’ятницю, але збереться, дай Бог, у понеділок. “Слуги” продовжують воювати з регіонами і повністю забрали з бюджету субвенцію на розвиток ОТГ, а це 2 млрд 100 млн грн. Ми категорично проти такого підходу до розвитку бюджету, і ми вимагатимемо повернути ці кошти. Так само нам вдалося зберегти частково ті фінанси, які були закладені на проведення місцевих виборів. Нагадаю, що “слуги” повністю забирали цей рядок, грубо порушуючи Конституцію”, – сказала Геращенко.

Вона зазначила, що наразі не вдалося відстояти культуру і освіту та зменшити фінансування силових структур.

“Ось “слуги” забирають кошти з освіти, культури. Цікаво, до речі, як вони ставляться до регіонів. Зі Львова забирають певну частину і перекидають на інші регіони – ремонту доріг, ремонту театрів. Не люблять вони Львів, що тут поробиш. Але кого “Слуги” люблять? СБУ та Міністерство внутрішніх справ. Це у нас така “держава в державі”, і звідти в умовах жорсткої економії державних коштів не забирають – поки ні копійки”, – зазначила парламентарій.

Вона наголосила, що фракція “Європейська солідарність” підтримує виділення додаткових коштів прикордонникам.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Що ми підтримуємо, це те, що 200 млн додають прикордонникам. Це правильно, сьогодні на українських прикордонників припадає левова частка навантаження із захисту наших кордонів разом з українською армією. Так само як і українські медики. Тому дуже важливо, що вже новий міністр фінансів Марченко врахував зокрема і наші пропозиції щодо посилення соціального захисту медиків”, – розповіла Геращенко.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Слуги народу” забрали з бюджету субвенцію для громад на 2 млрд грн