facebook

“Прямо у прямому ефірі”: Зеленський зробив важливу заяву про карантин. Усе стане відомо 24 квітня

Незважаючи на те, що за словами Зеленського коронавірусом на Великдень можуть заразитися до 4 мільйонів українців, вже 24 квітня українська влада виступить зі зверненням про пом’якшення заходів карантину в країні.

Про це президент України Володимир Зеленський заявив в програмі “Свобода слова Савіка Шустера” на телеканалі Україна.

“Ми так будемо робити. 24 числа ми вийдемо з комунікацією. Ми розповімо, які заходи карантину ми будемо пом’якшувати. Частково людям треба вийти на роботу. Частково буде пом’якшення з травня в транспорті. Все залежить від хвилі (захворювання – ред.)”, – заявив глава держави.

Нагадаємо, що за даними дослідження, на Західній Україні до церкви на Великдень піде більше людей, ніж в цілому по Україні. При цьому тут куди більше хворих коронавірусом, ніж в інших регіонах.

Про це свідчать дані опитування “Коронавірус: знання, побоювання і моделі поведінки”, проведеного компанією Research & Branding Group.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Якщо в цілому по країні тільки 4,3% опитаних зібралися в храми на це свято, то на заході України – 7,5%. В інших частинах країни це менше 4%.

Те ж саме стосується освячення великодніх пасок і кошиків без входу до церкви – “біля воріт”. В цілому по Україні карантинну заборону збираються порушити 8,7% людей. На Західній Україні – 18,2%.

Відповідно, менше, ніж у всій Україні на заході країни мають намір відзначати Великдень вдома – 79,5% проти 83,2%.

Зеленський заявив, що в Україні короновірусом може захворіти від 2 до 10% українців.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Прямо у прямому ефірі”: Зеленський зробив важливу заяву про карантин. Усе стане відомо 24 квітня