facebook

“Інвестиція у вічність!”: В АП придумали, куди переїхати з Банкової. У Мережі здивовані

Адміністрацію президента України Володимира Зеленського можуть перенести до Українського дому на Хрещатику.

Про це повідомила співробітниця Музею історії міста Києва Катерина Липа на своїй сторінці у Facebook. Вона додала, що представники архітектурного бюро 33BY побували в Українському домі й зробили низку фотографій.

“До того ж хочуть забрати поверхи Музею історії міста Києва та репетиційну базу ансамблю “Київські солісти”, а ринок на нижніх поверхах залишити — люди там трусами торгують. Сьогодні приходили люди з архітектурного бюро 33BY, яке, очевидно, отримало замовлення на перепланування, фоткали вид із вікон. Говорили, що офіційне рішення буде через декілька днів. А як же музей? А музей, кажуть, кудись переселять. Причому адміністрація музею взагалі не в курсі. А “Київські солісти”, здається, на гастролях”, — зазначила вона.

За словами Липи, в Києві місця, пристосованого під зберігання майже 300 тис. експонатів немає.

У той же час прес-секретар президента Юлія Мендель спочатку повідомила в коментарі LB.ua, що АП хочуть перенести подалі від центру й Український дім під ці критерії не підходить. Але пізніше вона заявила, що такий варіант дійсно розглядається.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Директор Одеського художнього музею Олександр Ройтбурд заявив, що Український дім має ідеальну локацію. Це єдиний в центрі Києва великий будинок, побудований із урахуванням музейних вимог до контролю клімату й безпеки.

“Це ідеальна локація для національного музею сучасного мистецтва України… Пане президенте, віддайте Український дім під цей музей – станете нашим Помпіду. Центр Помпіду – головне, що зберегло в історії ім’я другого президента П’ятої французької республіки. Хороша інвестиція у вічність”, – написав він у Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Інвестиція у вічність!”: В АП придумали, куди переїхати з Банкової. У Мережі здивовані