facebook

У Варшаві проходить українсько-польська конференція.

Конференція була організована Вищою дирекцією державних архівів у співпраці з Державною архівною службою в Києві.

Підвищення доступності архівних ресурсів і роль архівів у побудові електронного адміністрування та інформаційного суспільства є темою дводенної польсько-української архівної конференції, яка у четвер розпочалася у Варшаві.

Про це повідомляє Польське радіо.

Конференція «Польські та українські архіви в умовах сучасних викликів – подібність і специфіка» була організована Вищою дирекцією державних архівів у співпраці з Державною архівною службою в Києві.

При нагоді відкриття засідання головний директор Державного архіву доктор Павел Пєтшик наголосив на «стратегічному партнерстві та тісних відносинах між польськими та українськими архівами». Їх результатом є, між іншим, численні наукові та виставкові проекти, а також обмін досвідом. Згідно з даними архівів, у рамках цієї співпраці вони отримали понад 2,5 мільйонів сканів документів про історію Польщі.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Під час дводенних дебатів учасники також повинні обговорити розширення доступу до архівних ресурсів і питання архівів та послуг для громадян (включно з електронними послугами). Темою конференції буде також роль архівів у побудові електронного адміністрування та інформаційного суспільства, прийом електронних документів та їх довгострокове зберігання і наслідки цих процесів для архівів.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

У Варшаві проходить українсько-польська конференція.