facebook

“Що ж буде далі?”: чи варто чекати на зниження цін на продукти

Ціни на продукти у тернопільських магазинах ростуть мало не щодня. Такий ріст обумовлений зростанням вартості енергоносіїв, коливанням долара та підвищеними витратами на логістику. Проте, як зазначають експерти, потроху і логістика налагоджується і економіка стабілізується. Але чи варто очікувати на зниження цін?

Про це інформує 24 канал.

За прогнозами експертів, в першу чергу зростуть ціни на мʼясні та молочні продукти, а також кондитерські вироби. Також подорожчає аграрна продукція, яка взимку потребуватиме додаткових витрат на зберігання.

Однак ціна на гречку навпаки зменшиться. Ця динаміка триває з вересня і продовжиться через те, що новий врожай ще цілком не був поставлений до магазинів через погану погоду. Найближчим часом завдяки збільшенню пропозиції гречка буде коштувати близько 60-55 гривень.

Наразі немає підстав прогнозувати можливу нестачу якихось продуктів, але багато залежатиме від поведінки ворога та стабільності подачі електроенергії. Важливим є уникнення штучного ажіотажу, який може спустошити полиці та спричинити ще більше зростання цін.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Прогноз НБУ щодо цін

За прогнозом Нацбанку України ціни на продукти в найближчі місяці зростатимуть високими темпами.

Інфляція сирих продуктів надалі прискорюватиметься та перевищить 50% у наступні два квартали.У 2023 році продовольча інфляція стрімко знижуватиметься завдяки відновленню оптимальних технологічних і логістичних зв’язків, надходженню на ринок нових вищих врожаїв, у тому числі з південних областей країни.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Що ж буде далі?”: чи варто чекати на зниження цін на продукти