facebook

Зеленський виступив за посилення санкцій проти РФ для звільнення Криму і Донбасу

Президент України Володимир Зеленський виступає за посилення санкцій проти Російської Федерації з метою звільнення окупованих українських територій – Криму і окремих частин Донбасу. Про це Зеленський сказав в інтерв’ю німецькому виданню BILD.

Зокрема, його запитали, що він робитиме у зв’язку з тим, що інколи порушується питання послаблення санкцій проти Росії. Зеленський зазначив, що перш за все необхідно нагадати причину запровадження санкцій тим особам, які висловлюються за зняття санкцій. “Моя позиція чітка і проста. Санкції є єдиним важелем для звільнення окупованої території, відновлення нашої територіальної цілісності і суверенітету, і повернення наших людей”, –

Також на переконання глави держави, санкції виступають дипломатичним інструментом з метою здобуття результату, і зокрема режиму припинення вогню. “Якщо цей інструмент не працює, тоді механізм має бути розширений”, – сказав президент України. Він додав, що його мета повернути мир в Україну, використовуючи дипломатичні засоби, а не популістичні. “Дозвольте мені знову підкреслити, що ані суверенітет, ані територія, ані доля українського народу не стануть переговорною монетою у будь-якій мирній угоді”, – сказав Зеленський. Крім того, президент вважає, що “санкції можна також посилити, якщо їхній вплив не є задовільним”.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Зеленський виступив за посилення санкцій проти РФ для звільнення Криму і Донбасу