facebook

Чому хрустять суглоби: фітнес-тренер дала просте пояснення

Відомий фітнес-тренер Анастасія Новікова розповіла, чому хрустять суглоби.

На своїй сторінці в Instagram вона пояснила основні причини появи та розповіла, що говорить сучасна медицина на цей рахунок.

“Якщо подібний хрусткіт не викликає дискомфорту, обмеженої рухливості або хворобливих відчуттів – вважайте, що ви здорові, і періодичний хрускіт у суглобах – це нормальне явище для організму. Але коли подібні клацання супроводжуються болем і дискомфортом, це може бути серйозним приводом для відвідування лікаря”, – написала Новікова.

Так чому ми чуємо хрускіт:

1. Бульбашки газу в синовіальній рідині. Під час руху суглоба бульбашки газу в суглобової рідини лопаються – це і є хрусткіт. З цієї ж причини хрусткіт у суглобі може відбуватися не частіше, ніж один раз у 15-20 хв.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

2. Недостатнє вироблення синовіальної рідини. Основні причини зниження її обсягу:

зневоднення (виникає через недостатнє споживання рідини або в процесі деяких захворювань). Пийте воду в достатній кількості;

незбалансоване харчування. Як бачите, призводить не тільки до проблем з фігурою;

високі фізичні навантаження, в результаті яких організм просто не встигає відновлюватися і виробляти ту саму синовіальну рідину в потрібних кількостях;

відсутність фізичних навантажень. Малорухливий спосіб життя призводить до ослаблення м’язів, суглобово-зв’язкового апарату, так і в цілому до зменшення інтенсивності обміну речовин.

3. Зміщення сухожиль, зв’язок і сумок над кістковою поверхнею. Під час розслабленого стану вони можуть трохи змінити своє становище, а під час згинання/розгинання з клацанням встають на місце.

4. Різні захворювання і дегенеративні порушення в суглобово-зв’язковий апарат.

https://www.instagram.com/p/By78EWaj2Rl/?utm_source=ig_web_copy_link

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Чому хрустять суглоби: фітнес-тренер дала просте пояснення