facebook

Масове вручення повісток: адвокат попередив про хитрощі ТЦК під час мобілізації

Військкоми вдаються до нових методів, щоб “виловити” чоловіків


Часто співробітники ТЦК не інформують громадян про їхнє право на відстрочку від призову та відмовляються приймати заяви на відстрочку, пояснюючи, що “це марно”. Про це розповів адвокат Ростислав Кравець, повідомляє “ТСН”.

“Вони добре розуміють, що якщо людина подасть письмову заяву, це є підставою для надання відстрочки від призову. Також є зловживання під час проходження військово-лікарських комісій, коли фактично не проводиться належного медичного обстеження”, – каже Руслан Кравець.

В Україні відсутні нормативні акти, які б регулювали процедуру вручення повісток.

“Єдине, на що варто звернути увагу, це те, що повістку може вручати тільки уповноважена особа військкомату. На цей час офіцери вручають її тільки в місці прописки, а солдати та сержанти можуть вручати повістки будь-де по всій території України”, – додав адвокат.

В Україні триває загальна мобілізація та діє воєнний стан. Заклику підлягають чоловіки віком від 18 до 60 років, проте вік обмеження служби може різнитися.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Мобілізації підлягають:

Чоловіки віком від 18 до 60 років, які придатні або обмежено придатні за станом здоров’я під час воєнного стану, якщо вони мають військовий досвід;

чоловіки віком від 27 до 60 років, які придатні та обмежено придатні за станом здоров’я під час воєнного стану, якщо вони не мають досвіду військової служби;

чоловіки віком від 18 до 60 років, зняті та виключені з військового обліку, однак визнані придатними або обмежено придатними через стан здоров’я в умовах воєнного стану на підставі рішення ВЛК.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Масове вручення повісток: адвокат попередив про хитрощі ТЦК під час мобілізації