facebook

В Україні планують скоротити кількість районів у кожній області: деталі.

Віце прем’єр-міністр Геннадій Зубко заявив, що кількість районів у кожній області має бути суттєво скорочена.

Про це повідомляє “Лівий берег”.

“Закон “Про засади адміністративно-територіального устрою” дасть нам можливість впровадити принцип, коли на область, наприклад, Житомирську, ми матимемо чотири райони, які будуть налічувати в собі більш ніж 150 тис. людей, з містом обласного значення. І це дасть нам можливість практично підняти рівень райдержадміністрації, якщо вони будуть залишатися. Хоча, на нашу думку, повинна бути райрада і її виконком. І префект, який працює в цій райраді”, – сказав Зубко.

За його словами, ця територіальна реформа акумулює в собі такі поняття, як госпітальний округ, який практично має збігатися з районним рівнем. Також тут є питання безпеки, яке пов’язане з територіальним підрозділом ДСНС, питання екстреної медицини, дорожньої інфраструктури, старших шкіл.

“Ще раз повертаюсь до того, чому нам потрібен 2020 рік як горизонт. Якщо закон не буде прийнято, ми знову отримаємо 26 районів у кожній області з щонайменше п’ятдесятьма депутатами районних рад. Перетворивши ці райони на більш укрупнені, всі депутати районних рад до наступних виборів зайдуть до районної ради, і це буде 150 осіб. Вони проіснують так до виборів і згодом наберуть знову 50 осіб. Але це вже буде 50 людей, які реально працюватимуть у великому районі й опікуватимуться його проблемами”, – заявив Зубко.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

В Україні планують скоротити кількість районів у кожній області: деталі.