facebook

“Вони – українці!” Зеленський заговорив про російську мову на Донбасі

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна повинна повертати не тільки свої території, але і своїх людей. У цьому контексті він підкреслив, що неважливо, якою мовою вони спілкуються.

Таке твердження прозвучало під час конференції з питань реформ в Україні в Торонто, передає його прес-служба. “Вони не повинні втрачати зв’язок із Україною. Це наші громадяни. І сьогодні їм страшно. Вони мають український паспорт, їм дають “паспорти” “ЛНР” і “ДНР”, а тепер пропонують ще й російські. Страшно, тому що їх намагаються збити з пантелику у питанні “Хто ми?”. Вони – українці. На якій би мові вони не спілкувалися. І ми повинні усвідомити це усією країною, якщо дійсно хочемо їх повернення. Очевидно, що це складне питання, яке постало перед Україною. Ми ніколи не втомимося повторювати: Донбас і Крим – це Україна”, – підкреслив президент.

За словами Зеленського, те, що Донбас і Крим – Україна, має почути і зрозуміти керівництво Росії.

“Увесь світ повинен говорити це на повний голос. Не втомлюючись. Це потрібно не тільки Україні, це потрібно і вам. Тому що повернення Криму і мир на Донбасі – це запорука спокійного сну і в Європі, і у світі. Пам’ятайте про це, коли наступного разу будете обговорювати питання санкцій”, – сказав глава держави.

Раніше Зеленський висловився про українську мову на Донбасі. “Мені, чесно вам скажу, абсолютно все одно, якою мовою говорите, ви завжди українці, ми всі один одного розуміємо”, – сказав він.

Потім керівник Офісу президента Андрій Богдан допустив можливість надання російській мові статусу офіційної на території Луганської та Донецької областей.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Правда, політична партія “Слуга народу” заявила, що не підтримує цю ідею.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Вони – українці!” Зеленський заговорив про російську мову на Донбасі