facebook

Україна серед лідерів у рейтингу “найбрудніших країн світу”

Україна посіла 9 позицію у рейтингу найбільших забруднювачів планети


Україна опинилася в 10 країн із найбільшим обсягом сміття на жителя за версією агентства 24/7 Wall Street.

Про це пише USA Today.

Повідомляється, що 24/7 Wall Street розрахувало, скільки кожна країна виробила спеціальних і регулярних твердих відходів на душу населення. Зазначається, що агентством були використані показники глобальної бази даних Світового банку, яку оновлювали у вересні 2018 року.

Лідером найбільш брудних країн стала Канада. На одного мешканця там припадає близько 36 тонн. За 2017 країна справила 1,3 мільярда тонн сміття, більшість з якого – промислові відходи від переробки нафти, хімічного виробництва і обробки металу. Друге місце “посіла” Болгарія – 26,7 тонни на людину, а замикають трійку країн-лідерів Сполучені Штати Америки – 26 тонн на людину.

Сказано, що Україна посідає 9 позицію серед 105 країн в рейтингу “топ-10 найбрудніших країн” – 10,6 тонни на людину. За 2017 рік виробили понад 474 мільйонів тонн сміття, з них 448 тонн – небезпечні відходи.

За даними Світового банку, рівень вироблення відходів тільки зростає. Зокрема, через зростання чисельності населення і збільшення міських територій очікується зростання обсягів виробництва сміття у світі – за деякими оцінками, на 70% між 2016 і 2050 роками.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Україна серед лідерів у рейтингу “найбрудніших країн світу”