facebook

На місці заводу «Позитрон» у Франківську відкриють «Ашан»?

“Ашан” – одна з найбільших торгових мереж світу – приглядається до Івано-Франківська.

Непідтверджені відомості про те, що один із найбільших ритейлерів країни виношує наміри відкрити в нашому місті гіпермаркет, ширились давно. Але саме зараз, за словами власних джерел «Західного кур’єра», ці меседжі перейшли із розряду пліток у категорію планів, близьких до реалізації.

Відоме навіть імовірне місце розташування майбутнього «Ашану» – на базі колишніх секцій заводу «Позитрон». Між двома діючими торговими центрами – ТРЦ «Велес» та «МЕТРО».

Джерела «ЗК» повідомляють про тривалі активні переговори з цього приводу між ашанівцями та представниками ТОВ «555-ІВ». Щоправда, поза рамками публічного простору.

Директор «555-ІВ» Юрій Кізім коментувати можливе відкриття «Ашану» в Івано-Франківську відмовився. Але факт переговорів із представниками торгової мережі підтвердив.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

«Ми розмовляємо, комунікуємо, але на даному етапі це тільки слова. Жодних домовленостей не досягнуто. Коли будуть підписані хоч якісь документи щодо цього питання, я зможу щось прокоментувати», – сказав Юрій Кізім.

Зберігає інтригу і сам ритейлер. Наміри про відкриття магазину в Івано-Франківську в головному офісі «Ашан Ритейл Україна» спростували.

«Ми постійно досліджуємо український ринок та вивчаємо різні пропозиції, однак на даний момент не маємо проєктів в Івано-Франківську», – прокоментувала Дар’я Кір’ятська, керівник відділу комунікації та КСВ компанії.

Однак, навіть попри відхрещування з боку представників мережі, джерела «ЗК» впевнено твердять – «Ашану» в Івано-Франківську таки бути. Шила в мішку не втаїш. Вінцем переговорного процесу між компанією-комерсантом та можливими орендарями став розроблений до деталей проєкт майбутнього гіпермаркету на базі корпусу «Позитрону». Він уже є на руках у перемовників. Паралельно триває реконструкція секцій колишнього заводу.

Мабуть, не говорити «гоп» передчасно – корпоративна політика будь-якого успішного підприємства. А з іноземною пропискою і поготів. Складна бюрократія та велика кількість узгоджувальних механізмів – саме ця клопітка процедура поки не дає мережі «Ашан» дотягнутися до Івано-Франків¬ська. Але це лише питання часу, причому недовгого.

Додамо, що французький ритейлер «Auchan» прийшов в Україну у 2007 році. «Auchan Group» – одна з найбільших торгових мереж у світі, що дозволяє компанії вести досить агресивну цінову політику. Сьогодні гіпермаркети мережі представлені в дев’яти областях України із загальною кількістю більше двадцяти магазинів.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

На місці заводу «Позитрон» у Франківську відкриють «Ашан»?