facebook

“Змусять Росію”: Зеленський з Ердоганом озвучили план дій на Донбасі і Чорному морі. Це змінить ситуацію

Президент Туреччини висловився щодо вирішення конфлікту на Донбасі

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган і український лідер Володимир Зеленський сьогодні, в середу, 7 серпня зустрілися у Туреччині. Лідер турецької держави висловив думку про те, що конфлікт на Донбасі можна завершити мирно.

Про це він заявив на спільній прес-конференції з президентом України Володимиром Зеленським після переговорів в Анкарі:

«Ми бажаємо, щоб якомога швидше закінчився конфлікт на сході України, на Донбасі. Ми віримо, що цей конфлікт буде розв’язаний мирно на принципах міжнародного права і територіальної цілісності України ».

Також Ердоган запевнив, що Туреччина підтримує Мінський переговорний процес і діяльність Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні.

У свою чергу, президент Володимир Зеленський висловив упевненість, що співпраця України і Туреччини зможе змінити нинішню ситуацію в регіоні Чорного моря:

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Упевнений, що спільними діями України і Туреччини ми змінимо ситуацію в Чорноморському регіоні та Криму в свою сторону”.

Український лідер додав: “Ми разом обов’язково знайдемо шлях, який змусить Росію поважати міжнародне право, поверне мир і стабільність в регіон, захистить права і свободи кримських татар, звільнить політв’язнів”.
Нагадаємо і про те, що Володимир Зеленський повідомив про проблеми зі здоров’ям.

Володимир Зеленський вирішив не скасовувати візит до Туреччини попри проблеми зі здоров’ям. Про це йдеться в його заяві журналістам у ході екстреної наради з силовиками через ескалації ситуації на Донбасі 7 серпня:

“Вибачте. Захворів”, – сказав Володимир Зеленський.

Нагадаємо також, зараз Володимир Зеленський перебуває з офіційним візитом в Туреччині. Так під час виступу перед кримськотатарською громадою в Туреччині 7 серпня президент України заявив, що окупований Росією Крим повернеться до складу держави. Президент України також подякував українській громаді в Туреччині за підтримку держави.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Змусять Росію”: Зеленський з Ердоганом озвучили план дій на Донбасі і Чорному морі. Це змінить ситуацію