facebook

Учителька з Буковини потрапила у топ 50 фіналістів Global Teacher Prize Ukraine

Маріанна Климчук є вчителькою музичного мистецтва та англійської мови Долішньошепітського НВК.


Учителька з Буковини потрапила у топ 50 фіналістів престижної премії Global Teacher Prize Ukraine. Це Маріанна Климчук, вона є вчителькою музичного мистецтва та англійської мови Долішньошепітського НВК.

Global Teacher Prize Ukraine — це щорічна національна премія, місія якої — підкреслити важливість педагогів в Україні. Адже #ВчителіВажливі від найменшого селища до найбільшого мегаполіса. Національну премію Global Teacher Prize Ukraine заснувала ГС «Освіторія» у 2017 році. Переможець отримає 250 тисяч гривень, поїздку у Дубай на Global Education & Skills Forum у березні 2020 року, один рік навчання від Освіторії та цінні призи. Переможцями минулих років стали Олександр Жук і Пауль Пшенічка.

На вчителів, які потрапили у ТОП-50, чекають скайп-співбесіди та написання есе. Після цього їхні анкети також оцінюватимуть представники дружніх освітніх організацій: EdCamp, Microsoft, EdPro, FEST/Школа вільних і небайдужих, НОВІ, Grade Education Center. Під час відбору ТОП-50 анкету кожного учасника перевірили три людини (асесори) у різних містах України: Києві, Львові та Харкові. Вони оцінювали кожне з питань від 0 до 5 балів.

Уже 31 серпня оголосять топ 10 учителів України.


«Закінчивши школу, пані Маріанна вирішила працювати вчителькою музики в далекому гірському селі Долішньому Шепоті. Та вона вирішила стати ще й учителькою англійської, але була невеличка перепона – вона не розмовляла англійською. Після вступу на заочне відділення факультету іноземних мов, виховуючи вже 3 дітей, вона майже здалася під натиском викладачів, боялася розмовляти й страшенно комплексувала.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Вона запросила волонтерку Корпусу Миру з Америки Ебігейл Сотер до їхньої школи на 2 роки. Ебі викладала англійську мову, а пані Маріанна була присутня на уроках як спостерігачка. Саме американка кожного дня переконувала, що натхненна вчителька добре володіє англійською, і та стала впевненою та потужною викладачкою ще й цієї мови. Крім того, натхненна вчителька побачила, що учні можуть працювати в групах, парах, сидіти в колі і що до кожного «пісного» уроку можна виготовити безліч наочності та зробити його цікавим.

Її учні з радістю стають учителями музичного мистецтва, продовжують навчання на факультеті іноземних мов, а дехто вже й сам став директором школи в Києві. Вона допомагає влаштуватися в житті кожному й завжди готова організувати все село для допомоги.

Вона єдина в районі використовує на уроках скайп-розмову з американцями і навчає цього колег. Наприклад, вони спілкуються на екологічну тему: «Як збирають та розподіляють сміття в США, а як у Кореї». Такий підхід надзвичайно мотивує учнів відчувати свою спроможність спілкуватися з реальними людьми.

Для вивчення граматики в початкових класах вона вживає так звані фруктові дерева. Кожен із часів Раst Simple, Present Simple, Present Continuous позначено фруктом. А для того, щоб краще вивчити дієслова минулого часу, вона склала цілу збірку кросвордів. Кожного разу діти мають його розв’язати, щоб дізнатися тему уроку (кожен урок – нове слово для оголошення теми). Іще для вивчення неправильних дієслів пані Маріанна придумала кілька silly rhymes (дурнуватих віршиків).

Наприклад:
do-did-done – зробив уроки Іван,
sit-sat-sat – я сів на табурет,
buy-bought-bought – купив собі компот,
go-went-gone – пішов на стадіон.

Вона вважає інновацією використання таксономії Блума на уроках музики – придумування запитань до прослуханих музичних творів, щоб розвивати у дітей критичне мислення. Талановита вчителька також мало користується підручниками в початкових класах. Вона намагається згідно з програмою підбирати та роздруковувати цікаві матеріали з інтернету, – йдеться на сайті Global Teacher Prize Ukraine про Маріанну Климчук.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Учителька з Буковини потрапила у топ 50 фіналістів Global Teacher Prize Ukraine