facebook

Готуйте паспорт: Зеленський зважився на важливий крок. Такого не було з 2001 року

Команда президента України Володимира Зеленського змінила плани і збирається провести до кінця 2019 року перепис населення.


Кабінет Міністрів вивчає можливість проведення цього року перепису населення, раніше запланованого на грудень 2020 року. Про це повідомив прем’єр-міністр Олексій Гончарук.

“Він вже ініційований, запланований на грудень наступного року. Був. Але ми вивчаємо можливість провести його в цьому році”, – заявив Гончарук.

За його словами, плани провести перепис в кінці 2020 року були пов’язані з тим, що в Україні восени 2019 року повинні були відбутися чергові парламентські вибори. Тепер же виборів найближчим часом не планується.

На уточнююче запитання про можливість проведення місцевих виборів восени цього року Гончарук відповів: “Я не знаю. Я думаю, що ні, але рішення не я приймаю… Ведеться дискусія”.

Нагадаємо, що єдиний в незалежній Україні перепис населення пройшов у грудні 2001 року. За президентства Петра Порошенка питання перепису серйозно не підіймалося.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За оцінкою на 1 липня 2019 року, чисельність наявного населення України без урахування Криму становила 42,01 млн осіб, постійного – 41,84 млн.

Раніше повідомлялося, що президент України Володимир Зеленський виступив з потужною промовою перед новою Верховною Радою. З трибуни Зеленський заявив, що критично оцінює свої перші 100 днів на посаді президента України.

«Нещодавно минуло 100 днів моєї каденції. Цей період можна назвати тихою прогулянкою в сутінках, з вимкненими фарами і на першій швидкості. Це правда. Я впевнений, що зараз країна нарешті зможе включити п’яту швидкість і впевнено рухатися по шляху змін. Я дуже радий, що у нас з’явився парламент, який дійсно готовий працювати. Не займатися популізмом, не завалювати важливі рішення тисячами безглуздих поправок, а втілювати реальні реформи, які втомилися чекати і громадяни України, і весь цивілізований світ», – зізнався Володимир Зеленський.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Готуйте паспорт: Зеленський зважився на важливий крок. Такого не було з 2001 року