facebook

На Донбасі окупанти палять траву: причина

На Донбасі бойовики працюють в інтересах зйомок фейкових матеріалів для російських телеканалів.

Про це йдеться у повідомленні Головного управління розвідки Міноборони України (ГУР МОУ).

Зазначається, що командування російсько-окупаційних військ на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях продовжує провокувати бойові зіткнення з передовими підрозділами Об’єднаних сил, зокрема, через інтенсивне застосування диверсійно-розвідувальних груп у так званій “сірій зоні”.

При цьому, як зазначає військова розвідка, диверсанти працюють також в інтересах зйомок фейкових матеріалів російськими телевізійниками.

У ГУР повідомляють, що диверсанти підпалюють суху траву і під прикриттям “прикордонних димових завіс” обладнують зручні позиції для обстрілів українських військ з метою провокування вогню у відповідь.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Розвідка Міноборони додає, що сфабриковані у такий спосіб репортажі плануються до використання російськими ЗМІ для дезінформації суспільства та дискредитації дій Об’єднаних сил.

Як повідомлялось, командування збройних сил РФ на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях призначає на первинні офіцерські посади випускників російських вищих військово-навчальних закладів.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

На Донбасі окупанти палять траву: причина