facebook

Жителі Луганщини занепокоєні відводом українських військ (відео)

У підконтрольному українській владі місті Золоте Попаснянського району Луганської області місцеві жителі занепокоєні планами президента Володимира Зеленського та нового керівництва Міністерства оборони щодо відступу бійців ЗСУ зі своїх нинішніх позицій.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Жителі вважають, що з відводом української армії почнеться безкарність і незаконні самосуди над тими цивільними, які проживали поруч із військовими, підтримували їх.

Крім того, люди бояться відсутності влади і комунікації з нею. І місті й так непросто з продовольством, жителі, більшість якого складають пенсіонери, які отримують по 1500 грн., не можуть оплатити за опалення.

“На українській території розведення військ не може бути. Це українська територія. Найдалі, куди можуть піти українські війська – лише вперед. У нас всі люди можуть піднятися для того, аби не відпустити звідси українські війська. Ми станемо поруч з ними, але не відпустимо війська з української території”, – заявляє місцева жителька й громадська активістка Марина Данилкіна.

Такої ж думки дотримуються розміщені там солдати ЗСУ. Вони не підтримують відведення військ з міста.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Якщо тут розведуть війська, то це буде дуже погано. Місцеві жителі дуже бояться. Ми тільки відійдемо – вони (проросійські сили – ред.) підуть одразу в наступ”, – вважає військовий на ім’я Ігор.

Солдати не довіряють домовленностям щодо врегулювання конфлікту. Якщо війська будуть відводти, то 526 житенлів Золотого-4 залишаться у так званій “сірій зоні”.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Жителі Луганщини занепокоєні відводом українських військ (відео)