facebook

Прибрали! Після “заруби” у Мукачевому прийняли термінове рішення. Відповідь прийшла моментально

У Мукачеві Закарпатської області через стрілянину, яка сталася вранці 7 лютого, від виконання обов’язків відсторонено керівництво місцевої поліції.

Про це сьогодні під час позачергової сесії Закарпатської обласної ради повідомив начальник Головного управління Національної поліції в Закарпатській області Олександр Канцідайло.

«Призначена службова перевірка, все керівництво відсторонене. Один з керівників прийняв рішення про вихід на пенсію. Наразі призначений новий виконуючий обов’язки», – заявив він.

За його словами, у рамках відкритого кримінального провадження за фактом подій у Мукачеві проведені обшуки у підозрюваних, допитано близько 100 осіб у якості свідків, виконані численні експертизи.

«Зокрема, за допомогою відеокамер, в тому числі встановлених в Ужгороді, нам вдалося протягом кількох годин встановити місцезнаходження автомобілів, які були на місці стрілянини, і виконати необхідну оперативну роботу того ж дня. Це дозволило зібрати всю необхідну доказову базу», – додав Концідайло.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Він також уточнив, що у Мукачеві досі тривають оперативні заходи, в тому числі за участі військовослужбовців з інших регіонів, на черзі – відпрацювання по всій області.

Окрім того, на сесії облради депутати схвалили рішення «Про стан законності, боротьби зі злочинністю, охорони громадського порядку на території Закарпатської області», з яким вирішили звернутися до президента Володимира Зеленського та міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Зокрема, у документі йдеться про необхідність вжити невідкладних заходів, спрямованих на протидію злочинності та зниження гостроти криміногенної ситуації в регіоні.

Також депутати просять забезпечити постійне патрулювання Мукачева патрульною поліцією та спецпідрозділами.

Крім того, на думку депутатів, керівництву країни слід вжити необхідних заходів щодо кадрового наповнення та матеріально-технічного забезпечення органів та підрозділів Національної поліції в Закарпатській області.

Нагадаємо, що 8 лютого у с. Нижні Ворота Воловецького району Закарпатської області в результаті спецоперації поліція затримала сімох членів злочинного угруповання. За даними поліції, вони «планували встановити контроль над регіоном».

Під час затримання особи, які перебували в автомобілях, чинили озброєний опір та намагалися втекти з місця події. Лідер злочинної групи пересувався на броньованому автомобілі. З місця події було вилучено транспортні засоби та зброю.

Згодом двом затриманим в результаті спецоперації зловмисникам було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 315 тисяч гривень кожному.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Прибрали! Після “заруби” у Мукачевому прийняли термінове рішення. Відповідь прийшла моментально