facebook

“Не збирається здаватися!” З’ясувалося, як почувається ув’язнений в Італії Марків

Заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко, який зустрівся з ув’язненим українським нацгвардійцем Віталієм Марківим, заявив, що засуджений до 24 років в’язниці в Італії ексбоєць готовий боротися до кінця.

За його словами, Марків розповів про підсумки зустрічей президента України з Папою Римським Франциском, президентом і прем’єром Італії, на кожній з яких “Володимир Зеленський наголошував на важливості справедливого рішення суду щодо невинного захисника України”.

“Віталій, як і завжди, був бадьорий і зі своєю відкритою посмішкою. 2 роки і 8 місяців під необгрунтованим арештом в італійській в’язниці не зламали його волю до перемоги. Він не збирається здаватися. І ми разом із ним продовжуємо боротися за справедливість. Тому що країна, влада якої бореться за кожного свого солдата і громадянина, несправедливо переслідуваного за кордоном, гідна поваги. І навпаки”, – наголосив Геращенко.

За його словами, розмова тривала протягом двох годин.

“Віталій встиг багато чого розповісти нам про свою участь у подіях на Майдані, про російсько-українську війну. Без сумніву, зовсім скоро, його історія, включно з ганебним процесом в Італії, обов’язково стане матеріалом для захопливої книги або фільму. Я взагалі вважаю Віталія Марківа унікальною особистістю і гарним прикладом для української молоді”, – підсумував він.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Вчора разом з Олесь Городецький , Ruslan Fufalko, Oleksandr Chebanenko, та консулом Євгеном Шквирою відвідали у…

Gepostet von Антон Геращенко am Freitag, 14. Februar 2020

Нагадаємо, Марків також передав через Геращенка потужне послання до українців.

Влітку 2017 року в аеропорту Болоньї був заарештований 29-річний український військовий, службовець Національної гвардії Віталій Марків.

Бійця звинуватили у причетності до смерті італійського фотографа Андреа Роккеллі та його перекладача, росіянина Андрія Миронова, що загинули 24 травня 2014 року у Слов’янську в результаті мінометного обстрілу.

Марків категорично спростовує висунуті звинувачення. Україна його підтримує. За даними тодішнього першого віцепрем’єра Віталія Яреми, Роккеллі вбили терористи: тоді в ЗСУ на горі Карачун, з якої нібито вівся обстріл, взагалі не було мінометів.

12 липня Марківа засудили до 24 років в’язниці. Українці в мережі бурхливо відреагували на рішення суду.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Не збирається здаватися!” З’ясувалося, як почувається ув’язнений в Італії Марків