facebook

Українські аптеки закуповували медичні маски в Ухані – співробітниця мережі

Мережі українських аптек закуповували медичні маски у китайському місті Ухань, в якому були зафіксовані перші випадки коронавірусу у світі. Наразі медичні маски виробляють у двох українських містах, але їх ціни зависокі, тому аптеки не закуповують їх для продажу. Про це УНН повідомила співробітниця однієї з мережі аптек.

“Спочатку маски були. Всі виробники які були в аптеках, це був Китай, м.Ухань. Ціна була за звичайну трьохшарову маску в районі від 1,2 — до 2,5 грн. На даний момент, вже протягом місяця, китайських масок немає. Всі які були — їх забрали аптеки. Зараз є два виробники в яких можна купити маски, але треба чекати. Виробники — Київ та Запоріжжя, але закупівельна ціна 8,2 грн, а в аптеках вони будуть коштувати 10-14 грн”, — зазначила співробітниця мережі.

За її словами, через зависоку закупівельну ціну аптеки не купують і не продають маски, адже передбачають негативну реакцію людей.

“Люди будуть говорити, що аптеки наживаються, тому ми їх не закуповуємо”, — додала співробітниця мережі.

УНН поцікавився, який саме виробник з Китаю постачав маски з Китаю. Одним з головних виробників виявилася компанія Ammex-Weida (Hubei) Health and Safety Products Co., Ltd — в провінції Хубей, центром якої є місто Ухань.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Як повідомляв, у столиці люди скуповують маски по 200 штук.

Нагадаємо, заступник глави Міністерства громадської безпеки КНР Ду Ханвей повідомив, що правоохоронні органи Китаю затримали понад 1,5 тис. осіб за виробництво і продаж підроблених медичних масок.

У свою чергу МОЗ України запевняє, що хірургічна маска не є засобом індивідуального захисту органів дихання, тому її не потрібно носити з профілактичною метою.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Українські аптеки закуповували медичні маски в Ухані – співробітниця мережі