facebook

Вдарили зі всього, що мають! Там було пекло. Путін приголомшений – найманців рознесли

За словами президента Туреччини Реджепа Ердогана, турецькі війська знищили на території Сирії цілий комплекс з виробництва хімічної зброї.

Туреччина знищила в Сирії склади з хімічною зброєю і заводи з його виробництва. Про це на прес-конференції повідомив президент Туреччини Реджеп Ердоган.

Представник турецького уряду уточнював, що комплекс по створенню хімзброї знаходився в 13 кілометрах від Алеппо. Сирійська влада цю ситуацію не прокоментувала.

За словами Ердогана, турецькі війська також обстріляли комплекси протиповітряної оборони і злітно-посадочні смуги, знищивши понад 300 військових транспортних засобів, в тому числі понад 90 танків.

Президент Туреччини підкреслив, що Анкара збирається самостійно розібратися з сирійськими урядовими військами

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Крім цього, Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган в суботу заявив, що він попередив Володимира Путіна «відійти в сторону» в Сирії та дозволити Туреччині самостійно розібратися з сирійськими урядовими силами після того, як минулого тижня в Ідлібі були вбиті 34 турецьких солдатів, російськими силами.

В свою чергу, сирійська і російська військова авіація в суботу продовжила бомбардування міста Саракеб в Ідлібі, повідомили в Наглядовій раді з прав людини в Сирії.

Турецькі війська за допомогою безпілотників і високоточних керованих ракет атакували ввечері в п’ятницю штаб-квартиру «Хезболли» недалеко від Саракеба, убивши 9 бойовиків і поранивши 30 осіб, що стало найбільш відчутним ударом турків щодо ворожого угруповання.

Виступаючи в Стамбулі, Ердоган наголосив, що він у телефонній розмові з російським президентом попросив Путіна відійти в сторону і дозволити Туреччині «робити те, що потрібно» з сирійським урядом. Ердоган підкреслив, що Туреччина не збирається залишати Сирію в даний момент.

«Ми прийшли туди, тому що нас запросив сирійський народ. Ми не збираємося йти, поки сирійський народ не скаже нам: “Добре, готово” », – додав Ердоган.

Зазначимо, радник президента Туреччини, а також член президентської комітету з безпеки і зовнішньої політики Месут Хакки заявив, що країна готова воювати з Росією, а помста за останні події в сирійському Ідлібі буде жахливою. Про це він сказав в ефірі телеканалу A Haber.

За словами чиновника, Туреччина не ворог Сирії, Іраку, курдам або арабам. «Ми з ними брати. Ми тут, щоб брат не вбивав брата », – зазначив він. Хакки додав, що Москва йде неправильним шляхом і втратила довіру Анкари.

Радник також заявив, що Росія, в якій проживає 25 мільйонів мусульман, «буде розчленована зсередини», привело видання Ahval частину його слів в Twitter. «У минулому ми боролися з Росією 16 раз, ми зробимо це знову, наша помста буде жахливою», – сказав чиновник.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Вдарили зі всього, що мають! Там було пекло. Путін приголомшений – найманців рознесли