facebook

ПриватБанк програв заводу Коломойського 22 млн грн

ПриватБанк програв заводу Коломойського 22 млн грн

Північний апеляційний госпсуд відмовився задовольнити апеляційну скаргу Приватбанку та НБУ і залишив в силі рішення про стягнення з ПриватБанку 21,85 млн грн на користь «Нікопольського заводу феросплавів» (НЗФ) Ігоря Коломойського. Про це повідомляє Finbalance.

Згідно з судовими матеріалами, НЗФ передавав у заставу для НБУ рухоме майно (тепловози, напіввагони) вартістю 40 млн грн. Відповідне обтяження було знято після виплати поручителем для кредитора 21,85 млн грн, як це було передбачено мировою угодою. Раніше НБУ заявляв, що ініціатором мирової угоди був завод Коломойського, і вона передбачала можливість погашення суми зобов’язань упродовж 12 місяців рівними частинами без комісії. При цьому 6 вересня 2019 року НЗФ достроково виконав зобов’язання перед Національним банком за цією мировою угодою.

Наприкінці жовтня 2019 Госпсуд Дніпропетровської області затвердив ще одну мирову угоду між Нацбанком і НЗФ як майновим поручителем за кредитними зобов’язаннями Приватбанку.

У кінці січня 2020 року Приватбанк – на фоні мітингів під своїм головним офісом працівників Нікопольского заводу феросплавів – повідомив, що виплатив підприємству 21,8 млн грн, виконавши рішення Госпсуду м. Києва від 17.12.2019.

Наприкінці лютого 2020 року ПриватБанк виплатив НБУ 3 млрд грн заборгованості по рефінансуванню. За даними Нацбанку, заборгованість по кредитах рефінансування станом на кінець лютого скоротилася до 4,562 млрд грн.

Раніше Приватбанк за спонукання НБУ утримувався від погашення рефінансування, поручителями по якому були Ігор Коломойський та пов’язані з ним структури, сподіваючись таким чином стимулювати процес погашення заборгованості корпоративних позичальників перед банком.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

ПриватБанк програв заводу Коломойського 22 млн грн