facebook

Секретний звіт уряду: На коронавірус захворіють до 80% населення Британії – The Guardian

У Великій Британії епідемія коронавірусу триватиме до весни 2021 року і може привести до зараження 80% населення, пише The Guardian з посиланням на секретний звіт британського уряду.


У звіті для високопоставлених чиновників британської Національної служби охорони здоров’я йдеться, що у зв’язку із зараженням 7,9 мільйонам британців знадобиться госпіталізація.

Водночас головний медичний радник уряду назвав цю цифру найгіршим сценарієм і припустив, що реальна кількість виявиться меншою.

Експерти припускають, що з настанням теплої погоди коронавірус не зникне і спалах захворюваності триватиме ще рік.
Водночас із часом коронавірус стане менш серйозним, оскільки у людини виробиться імунітет.

У документі також наголошується, що близько 500 000 з 5 мільйонів осіб, які працюють «в основних службах і критично важливою інфраструктурі», можуть захворіти в будь-який час протягом місячного піку епідемії.

Документ також вказує, що Служба охорони здоров’я не може впоратися з великою кількістю людей з симптомами, які необхідно перевірити, тому що лабораторії перебувають «під значним тиском».

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Відтепер тільки дуже важко хворі, які вже перебувають в лікарні і люди в будинках для людей похилого віку та в’язницях, де був виявлений коронавірус, будуть проходити тестування.

Служби тестування перебувають у такому напруженні, що навіть працівники NHS не будуть піддані перевірці, незважаючи на їхню ключову роль і ризик передачі вірусу пацієнтам.

За останніми даними, в Британії коронавірус виявили у 1395 осіб, летальний результат зафіксовано в 35 випадках.

Станом на ранок 16 березня кількість інфікованих коронавірусом COVID-19 у всьому світі перевищило 169 тисяч осіб. На планеті вже понад 150 країн і територій, де виявили вірус — серед них і Україна.

Понад 77 тисяч людей у всьому світі вже вилікувалися від захворювання, спровокованого новим коронавірусом, тоді як кількість смертей перевищила 6,5 тисяч.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Секретний звіт уряду: На коронавірус захворіють до 80% населення Британії – The Guardian