facebook

Перекинувся на село. Масштабна пожежа охопила 27 будівель. Задіяли усіх

На Житомирщині вогонь, спричинений спаленням сухої трави, перемістився на житловий сектор села Борятин. Полум’я охопило 27 будівель. Інцидент трапився вдень 13 квітня.

Спочатку рятувальникам повідомили, що загорілася суха трава на площі у 2 гектари. Проте через сильний вітер вогонь швидко перекинувся на село. Про це повідомляє Управління ДСНС України у Житомирській області.

Як розвивалися події:

О 10:50 до служби порятунку надійшло повідомлення про займання сухої трави на полі біля села Борятин. На місце події поїхало відділення рятувальників. З’ясувалося, що загорілася трава на площі розміром у 2 гектари.
О 13:20 внаслідок сильних поривів вітру, змінився напрямок розповсюдження пожежі. Вогонь фронтом 500 метрів розповсюдився по Борятину та охопив 27 будівель, розташованих на одній вулиці біля поля.
Додатково до місця пожежі направили з навколишніх районів 10 одиниць пожежної техніки та ще 43 рятувальників. Також залучили трактор, 2 автоцистерни та особовий склад з ранцевими оприскувачами. Всього на місці пожежі працює 15 одиниць техніки та 53 людини.
Станом на 14:43 пожежу в селі Борятин вдалося локалізувати, однак про її ліквідацію поки не повідомляється.

Додамо, що Верховна Рада 13 квітня схвалила законопроєкт про підвищення штрафів за підпал трави Рада підтримала підвищення штрафів за підпал трави. Відтепер мінімальна сума штрафу зросте від 170 гривень до 3 тисяч 60 гривень.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Перекинувся на село. Масштабна пожежа охопила 27 будівель. Задіяли усіх