facebook

Унікальний рецепт паски від ченців стародавнього монастиря

У Великий четвер або Велику суботу зазвичай випікають паски зі щирою молитвою і добрим настроєм. Рецептів цього святкового хліба є безліч, вони передаються з покоління в покоління, і кожна родина має власні секрети та методику приготування. Пропонуємо вам унікальний рецепт святкової паски від насельників Видубицького монастиря, який опублікували на сторінці ПЦУ у мережі.

За запропонованим рецептом виходить 20 великих (по 800 грамів) або 30 середніх (по 500 грамів) пасок.

Тож, спочатку приготуйте опару. Для цього змішайте 2250 мілілітрів теплого молока, 400 грамів свіжих дріжджів, 20 яєць, 2250 грамів цукру, 1 кілограм пшеничного борошна та 100 грамів ванільного цукру. Залишаємо опару на бродіння на 1 годину.

Далі приступаємо до замішування тіста. Для цього до опари необхідно додати ще 800 грамів розтопленого вершкового масла, 40 грамів солі, 5,7 кілограма борошна, родзинки, цукати, сухофрукти і цедру з лимонів та апельсинів. Додавати кожний інгредієнт потрібно поступово, щоразу ретельно перемішуючи. Готове тісто залишаємо на бродіння на кілька годин у теплому місці, воно повинно підійти вдвічі.

Далі у формочки закладаємо паски (форми заповнюємо тістом на третину). Даємо піднятися і випікаємо у добре прогрітій духовці при температурі 180-200 градусів до готовності. Приблизно, час випікання паски займає 40-60 хвилин часу – залежно від розміру формочки і, відповідно, маси паски.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Поки насолоджуємося ароматом пасок, що печуться, думаємо, як будемо їх прикрашати. Готові рум’яні паски оздоблюємо горіхами, цукатами, калиною – чим душа забажає, освячуємо і з подякою Господу споживаємо.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Унікальний рецепт паски від ченців стародавнього монастиря