facebook

“Руйнівна” друга хвиля: у ВООЗ зробили важливу заяву щодо коронавірусу

Існує імовірність спалаху другої хвилі нової коронавірусної інфекції COVID-19, однак її можна уникнути, якщо вжити запобіжні міри. Також задля уникнення повторної епідемії слід постійно моніторити ситуацію з поширенням COVID-19.

Про це заявив директор Європейського регіонального бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) Ганс Клюге на брифінгу 3 червня, пише ТСН.

“Друга хвиля не є неминучою. Але все більше країн знімають обмеження, і є очевидна загроза повторного сплеску інфекції COVID-19. Якщо не зупинити ці сплески, може розпочатися друга хвиля, і вона може стати дуже руйнівною”, – зазначив він.

Водночас, за його словами, країни світу вже багато чого засвоїли і навчилися від початку року під час боротьби з пандемією.

“Хороша новина в тому, що ми багато чого навчилися після першої хвилі. Якщо виникне новий сплеск, ми будемо краще підготовлені, ми краще розуміємо вірус, які заходи працюють, як нам підготуватися”, – продовжив Клюге.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Він наголосив, що необхідно обережно і поступово знімати запроваджені обмеження, а також проводити постійний моніторинг ситуації.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Руйнівна” друга хвиля: у ВООЗ зробили важливу заяву щодо коронавірусу