facebook

Лікарка розповіла, за якого симптому COVID-19 потрібно терміново звертатися до лікаря

Лікарка розповіла, за якого симптому COVID-19 потрібно терміново звертатися до лікаря

Хворим на коронавірус, які протягом 5 днів не можуть збити високу температуру, слід негайно звертатися до сімейного лікаря. Особливо якщо температура не спадає після вживання нестероїдних протизапальних жарознижувальних засобів.

Як пише ТСН, про це заявила завідувачка Центру терапії клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Львова Марта Сайко. Вона закликала в жодному разі не займатися самолікуванням COVID-19.

“Тих хворих, у яких швидко піднімається температура тіла і вона постійно утримується, також прошу звертатися до сімейного лікаря. Тому що це ознака того, що йде ураження легень”, – сказала фахівчиня.

За її словами, якщо з цим нічого не робити, то можуть бути великі пошкодження легеневої тканини, і тоді людей госпіталізують у важкому стані.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Бо пошкодження легеневої тканини призводить до того, що у хворих настає киснева недостатність. Тому ті, у кого температура зберігається більше 5 днів, – звертайтеся до лікаря”, – підкреслила Сайко.

Вона запевнила, що методи “народної медицини” не допомагають під час лікування коронавірусу.

“Не займайтеся самолікуванням. Повинно бути базове лікування, призначене сімейним лікарем. Не йдіть в аптеку і не купуйте антибіотиків різних поколінь. Є протокол, за яким лікують COVID-19. Тому що люди, які лікуються самостійно, потім потрапляють до нас із різними ускладненнями”, – додала лікарка.

Лікар-імунолог Борис Донський заявив, що 90% померлих від COVID-19 в Україні – нещеплені пенсіонери.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Лікарка розповіла, за якого симптому COVID-19 потрібно терміново звертатися до лікаря