facebook

Штурмують магазини і церкви! На охопленій коронавірусом Буковині коїться немислиме. “Цілують ікони”

У Чернівецькій області знову обмежуватимуть пересування людей вулицями.

Причина – різке збільшення інфікованих коронавірусом.

Адже попри попередження, мешканці області штурмують магазини напередодні Великодня і збираються відвідувати церкви.

Обмеження стартують із 18:00 суботи, 18 квітня, і триватимуть до 6:00 вівторка, 21 квітня.

Фактично всі великодні свята жителям області наполегливо рекомендують без потреби не виходити з дому. Всі магазини також будуть зачинені, АЗС обслуговуватимуть лише автомобілі спецслужб. Про це заявив губернатор області Сергій Осачук.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

На ранок 16 квітня в області зареєстровано 662 випадки COVID-19. До вечора вже стало відомо про 758 випадків.

У церквах поки точно не знають, чи заборонять їм пускати на службу прихожан, чи ні. У Чернівецько-Буковинської єпархії ПЦУ нам розповіли, що вже самі жителі області менше ходять до церкви.

“У Вербну неділю у мене на службі було осіб 30. Біля воріт стояла поліція, але вона не перешкоджала. Людей вже залякали, вони і самі нікуди не виходять”, – розповів один зі священників Чернівців.У храмах Московського патріархату області не хочуть говорити на тему великодніх богослужінь. “Скажімо так, всі віряни Чернівецької області знають свої церкви. І знають, чи буде там служба. Якщо буде, то вони прийдуть. І більше ніяких коментарів”, – сказав батько Микита.

У Чернівцях в середу, 15 квітня, коронавірус підтвердився у чотирьох священнослужителів. Незабаром діагноз поставили ще 3. Про це заявив губернатор області. Щоправда, один із панотців не вірить у діагноз і збирається у вихідні проводити службу.

У соцмережах між вірянами і атеїстичними жителями області розгорається суперечка – чи варто ходити до церкви під час епідемії.

“Я від початку карантину лише раз на тиждень виходжу з дому в магазин. Весь інший час ми з донькою-школяркою сидимо вдома. Моя ж сусідка постійно бігає до церкви, ікони там цілує. У Вербну неділю півдня там провела. Я розумію, що сім’я релігійна, її так із дитинства привчили. Але ж можна один рік у хаті пересидіти, по телевізору все подивитися, помолитися самій. Вона ще на Великдень на всю ніч туди зібралася”, – розповідає мешканка Чернівців Вікторія.

Почувши про чергові обмеження, місцеві жителі кинулися виносити продуктові магазини. Біля них виросли черги.

“Багато хто злякався, що в суботу вже не можна буде нічого купити, тому почали закуповуватися заздалегідь. Я теж сходила в середу, щойно почула новина. Борошно є, купили масла, ковбаси, сиру, курятини. Всі беруть яйця, бояться, що до вихідних уже нічого не буде”, – розповіла мешканка Чернівців Євгенія Пономаренко.Працівниця одного з продуктових магазинів Чернівців каже, що перед минулими вихідними, коли також оголошували обмеження, їхній магазин буквально штурмували.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Штурмують магазини і церкви! На охопленій коронавірусом Буковині коїться немислиме. “Цілують ікони”