facebook

Цікаве про форт Буаяр

В 2015 році відома і популярна телегра Форт Буаяр відзначає своє 25-ліття. Влітку 1990 року у Франції в ефір вийшов перший сезон захоплюючої гри.

Знайти ключі, розгадати таємниці і повернутися зі скарбом – протягом 25 років телевізійна гра Форт Буаяр має неймовірний успіх. Щоліта вона виходить не тільки на телеканалі Франс 2, а й далеко за межами Франції.

Хто є власником форту?

Форт Буаяр, або як його ще називають “Боярд”, будували протягом 56 років! За цей час він втратив своє значення як оборонна споруда і став тягарем для уряду Франції: постійні шторми та чималі витрати на його утримання змусили чиновників виставити форт на продаж. Творець телевізійних ігор і, до того ж, великий шанувальник різних незвичних будівель Жак Антуан викупив його у 1988 році, а згодом продав Генеральній Раді департаменту Шарант-Марітім за символічну плату – 1 франк. Розпочаті зйомки пригодницької гри з тією ж назвою, а також її закордонні версії в підсумку врятували будівлю.

В часи 1914-1989 років форт занепадав, в результаті чого його стан був близьким до аварійного. Однак, сьогодні Генеральна рада департаменту щороку виділяє від 200 до 300 тисяч євро на утримання Буаяру.

У яких країнах транслювалася передача?

Передача набула розголосу в 30 країнах – аж до Південної Кореї, Лівану, Аргентини та Швеції. До речі, у Швеції усі 14 сезонів програма не сходила з перших позицій рейтингів.

Після закінчення зйомок французької версії Боярд відкриває свої ворота для іноземних команд, проте у форті залишається французька команда техніків. Правила гри та імена головних персонажів адаптовані для кожної країни.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Скільки людей налічує знімальна команда?

Знімальна група, що працює над передачею, досить велика. Приблизно 130 осіб відправляються в форт, щоб підготувати і відзняти декілька випусків. До них приєднуються художники-декоратори, які готують клітки для випробувань. Техніки перевіряють механізми, камери і освітлення. Стилісти і перукарі відповідають за зовнішній вигляд учасників та ведучих. Всього в період зйомок налічується до 35 різних “гільдій”.

В який період року проходять зйомки?

Для зйомок вибрано період з кінця березня по кінець липня для того, щоб уникнути штормів і максимально використати сонячні дні. Навесні технічна команда знімальної групи грунтовно очищають форт від зеленого моху, який швидко поширюється на всій площі, та фекалій тварин.

Першою у форт приїжджає французька команда. Як тільки вони закінчують знімати останній епізод, до кінця липня Буаяр “окуповують” іноземні знімальні групи.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Цікаве про форт Буаяр