facebook

“Цигани – це окраса будь-якої країни”: відомі роми України відповіли меру Івано-Франківська

Мер Івано-Франківська Руслан Марцінків наказав вивезти з міста ромів. Через це здійнявся скандал. Представники ромської спільноти різко відреагували на заяву Марцінківа та пояснили OBOZREVATEL, чому проблема міжнаціональної ворожнечі в Україні.

Заслужений артист України, лауреат численних національних і міжнародних музичних премій Петро Чорний заявив, що якщо людина не поважає чужу культуру, вона ніколи не полюбить свою. Чорний любить Україну і для нього вона є справжньою рідною батьківщиною.

Художній керівник циганського театру “Романс” Ігор Крикунов нагадав, що його театр вже 26 років є першим і єдиним в Україні державним циганським професійним театром. Ігор Крикунов вважає, що такі заяви відбуваються винятково через відсутність розуму і культури. За його словами, біди від того, що до влади приходять люди, які не здатні нести відповідальність за свої слова. Адже мер – лише посада, а крім неї людина ще повинна мати честь, совість і розум.

Ромська правозахисниця, віцепрезидент жіночого фонду “Чіріклі” Зола Кондур вже більш як 20 років займається проблематикою становища ромів в Україні. Вона переконана, що такі заяви допускаються через відсутність прецедентів покарання. Доручення мера Івано-Франківська поліції правозахисниця назвала нелюдським.

Нагадаємо, заклик мера Івано-Франківська до примусового виселення ромів міністр внутрішніх справ Арсен Аваков назвав неприпустимим і протизаконним. Сам мер прокоментував свою заяву.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Цигани – це окраса будь-якої країни”: відомі роми України відповіли меру Івано-Франківська