facebook

Експерти пояснили, що робити, якщо у вас вимагають гроші за тестування або лікування коронавірусу

Експерти порадили, що робити пацієнтам з Covid-19, коли в лікарнях вимагають гроші.

Як відомо, у Міністерстві охорони здоров’я пообіцяли українцям безкоштовне лікування від коронавірусу в лікарнях. Щоправда, все більше і більше пацієнтів почали стверджувати, що їм доводилося платити за деякі препарати або шукати їх самостійно.

Відтак, український адвокат та юрист Олександр Гришаков розповів, що робити, якщо пацієнтів зобов’язують заплатити за медикаменти та діагностику Covid-19.

“Наказом МОЗ України від 02.04.2020 № 762 затверджено протокол “Надання медичної допомоги для лікування коронавірусної хвороби (Covid-19)”. Згідно з яким, Міністерство охорони здоров’я чітко встановило перелік установ, які приймають хворих на коронавірус, і це лише державні установи. Оскільки лікування коронавірусним хворим надають у держустанові, то за нього має заплатити саме держава”, – пояснює адвокат.

Окрім цього, юрист запевнив, що якщо в того, чи іншого українця є підозра на коронавірус, то тест обов’язково має бути безкоштовним.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Якщо за це вимагають гроші – потрібно скаржитися на гарячу лінію Міністерства охорони здоров’я (0-800-505-201), а також у правоохоронні органи”, – каже юрист.

Варто зауважити, що якщо ж людина опинилася у безвихідному становищі в період карантину, то можна звернутися до благодійних організацій та волонтерів, які надають допомогу.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Експерти пояснили, що робити, якщо у вас вимагають гроші за тестування або лікування коронавірусу