facebook

. Садовий закликав припинити переслідування мера Черкас

Міський голова Львова Андрій Садовий закликав «припинити переслідування мера Черкас» Анатолія Бондаренка та надати містам більше самостійності в питанні регулювання карантину.

Все про епідемію коронавірусу в світі та карантин в Україні.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, коментуючи скандальну ситуацію довкола мера Черкас через одностороннє рішення міської влади частково послабити карантинні обмеження у місті.

«За всіма публічними перепалками ми ризикуємо забути, що вчимося жити з коронавірусом. Найменше, що я б хотів зараз отримати, — це колапс у органах державної чи місцевої влади. Тому кожен крок має бути виваженим», — вважає Садовий.

Через це він запропонував два кроки.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

По-перше, уряд має делегувати містам більше самостійності у прийнятті рішень стосовно карантинних обмежень, переконаний мер Львова. «Таку пропозицію Львів відправив у Кабмін ще в середу [29 квітня]», — нагадав він.

По-друге, пише Садовий «треба припинити будь-які переслідування мера Черкас». «Він висловив думку громади. Нам потрібна єдність і здоровий глузд!» — додав львівський міський голова.

2 травня мер Черкас Анатолій Бондаренко попередив президента України Володимира Зеленського, що місто чинитиме опір у разі переслідування за пом’якшення карантину.

Раніше стало відомо, що прокуратура Черкаської області оголосила про початок розслідування можливих неправомірних дій посадових осіб Черкаської міської ради при прийнятті рішення про послаблення карантину на території Черкас.

30 квітня міськрада Черкас вирішила послабити карантин після масових звернень підприємців. Там дозволили відкрити магазини непродовольчих товарів, перукарні, літні майданчики ресторанів і низку інших об’єктів.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков попередив мера Черкас Анатолія Бондаренка про відповідальність у разі самовільного скасування карантину в місті. Нацполіція почала кримінальне провадження щодо влади Черкас через дострокове ослаблення карантину і викликала мера міста на допит.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

. Садовий закликав припинити переслідування мера Черкас