facebook

Українцям оголосили про чергове підвищення пенсійного віку та страхового стажу

Українцям підвищили пенсійний вік і страховий стаж.

В черговий раз в Україні підвищили пенсійний вік. Крім того, у новій постанові уряд змінив страховий стаж, при якому жінки зможуть отримувати пенсійні виплати.

З 1 травня 2020 року згідно з законом “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” і постановою Кабінету Міністрів №124 від 20 лютого 2019 року буде проведена індексація пенсій.

На надбавку до пенсійних виплат можуть розраховувати всі громадяни України пенсійного віку, розмір виплат яких не досягає показника в 2100 гривень.

Разом з тим з 1 квітня 2020 року в Україні пенсійний вік для жінок підвищили з 59 до 59,5 років. Громадянки України, яким виповнилося до 1 квітня 2020 року 59 років і 59,5 років – після 1 квітня, зможуть вийти на заслужений відпочинок в 2020 році.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Однак Кудін додала, що вихід на пенсію в поточному році можливе тільки для тих українок, у яких є 27 років страхового стажу.

У травні 2020 року українським пенсіонерам проіндексують виплати, після даної процедури громадяни отримають надбавку до щомісячних виплат, а деякі категорії пенсіонером можуть розраховувати навіть на надбавку, або кілька додаткових виплат.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Українцям оголосили про чергове підвищення пенсійного віку та страхового стажу