facebook

“Міша, зробимо їх разом”: Тимошенко надала Саакашвілі довідки про несплачені “Нафтогазом” мільярди

Нардепка передала Саакашвілі бухгалтерські документи, які ніби підтверджують відповідну несплату.

Народна депутатка і лідерка фракції “Батьківщина” Юлія Тимошенко запросила експрезидента Грузії, нещодавно призначеного головою виконавчого комітету Нацради реформ при президентові України Міхеіла Саакашвілі долучитися до розслідування несплати до державного бюджету 72 млрд гривень НАК “Нафтогазом”.

Про це вона сказала в ефірі ток-шоу “Право на владу” на телеканалі “1+1”.

“Міша правильно сказав, що, коли ми побачили, що нічого не відбувається, що ніхто не поніс покарання, ніхто не вскрив ту корупцію, яка кричуща, то я можу сказати, що тимчасова слідча комісія, яку ми зробили, вона зробить свою справу і у мене бухгалтерські документи на руках про те, що НАК “Нафтогаз” не доперерахував у державний бюджет 72 млрд грн. Уявляєте цю суму? Це ровно стільки, скільки у цьому році очікують від Міжнародного валютного фонду”, – сказала Тимошенко.

Вона зазначила, що ці документи вона отримала від працівників бухгалтерії і фінансового сектору НАК “Нафтогаз”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Тому я, знаючи Мішу, це боєць. Він корупцію у своїй країні переламав через коліна хребець. Міша я хочу віддати тобі цю довідку бухгалтерську, стосовно 72 млрд недоперерахованих коштів від НАК “Нафтогазу, і давай зробимо їх разом”, – сказала нардепка.

Вона також підтвердила, що викриття ексміністра фінансів Ігоря Уманського правдиві.

“Ми побачили, що слова ексміністра фінансів Ігоря Уманського – правда. Що схеми по ухилянню від сплати податку на додану вартість, податку на прибуток, всіх податків на митниці процвітають сьогодні. Від 5 до 10 млрд гривень щорічно країна недоотримує”, – зазначила Тимошенко.

Вона додала, що на ці кошти країна могла платити медикам, проіндексувати та збільшити пенсії, підвищити заробітню плату освітянам.

Нагадаємо, що раніше нардепка вже заявляла, що Україна може обійтися без кредитів МВФ. Гроші, зокрема, до бюджету має перерахувати НАК “Нафтогаз України”.

“У нас наші ресурси не включені до бюджету. Ви знаєте, що зараз працює ТСК, яка сьогодні вже провела друге засідання. І сьогодні на ТСК були чітко пред’явлені документи, що 72 мільярди гривень НАК “Нафтогаз” не перерахувала до бюджету. Ви думаєте, що ТСК, де більшість від фракції “Слуга народу”, проголосувала, щоб ці гроші розслідувати і повернути в бюджет? Вони одностайно заборонили ТСК розглядати навіть питання НАК “Нафтогаз”, де найбільша корупція в Україні. А ці 72 мільярди гривень приблизно дорівнюють тому, що вони зараз очікують отримати від МВФ, продаючи землю і, зокрема, ухвалюючи закон про банки”, – сказала Тимошенко в ефірі “Право на владу” 30 квітня.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Міша, зробимо їх разом”: Тимошенко надала Саакашвілі довідки про несплачені “Нафтогазом” мільярди